Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Economist-καταπέλτης για Γερμανία: "Προστατευμένη & Αναποτελεσματική"!


Δριμύτατο άρθρο του περιοδικού Economist, στο οποίο ασκείται οξεία κριτική στη Γερμανία για την αδυναμία της (και την άρνησή της) να προβεί σε μεταρρυθμίσεις οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την ανόρθωση της οικονομίας της.
Το δημοσίευμα τονίζει ότι η Γερμανία επιβάλλει μεταρρυθμίσεις στους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους, όπως την Ελλάδα και την Ιταλία, ωστόσο η ίδια δεν προχωρά σε ανάλογες αλλαγές που θα τονώσουν και την δική της αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία γενικότερα.
Προστατευμένη και Αναποτελεσματική: Η Γερμανία προωθεί μεταρρυθμίσεις για τους άλλους όχι όμως και για την ίδια. Τι κρίμα”, είναι ο τίτλος του άρθρου του έγκριτου οικονομικού περιοδικού, το οποίο τονίζει ότι η Γερμανία εξακολουθεί να ασκεί μια οικονομική πολιτική στο εσωτερικό της που δεν της επιτρέπει να αναπτυχθεί...
Ο Ιταλός πρωθυπουργός
Mario Monti σε δηλώσεις, φαίνεται να τονίζει ότι, αφού άνοιξε ο ίδιος τα κλειστά επαγγέλματα στην χώρα του (στον τομέα των φαρμακείων, των νομικών και των ιατρικών υπηρεσιών), οφείλει και η Γερμανία να κάνει το ίδιο, και όχι απλά να υποδεικνύει στους άλλους τι πρέπει να κάνουν!
Το Economist σημειώνει ακόμη ότι, αν η Γερμανία προχωρήσει σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, τότε και μόνον τότε μπορεί να τονωθεί συνολικά η οικονομία της Ευρώπης και να βρεθεί έτσι μια πραγματική και ουσιαστική διέξοδος από την κρίση.
Σχόλια: Σχετικά με την συγκεκριμένη δημοσίευση, δεν είναι απορίας άξιον πως το Economist κάνει στο τέλος-τέλος και αυτό πολιτική. Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πώς τόσον καιρό, δεν έβλεπε τι πραγματικά γινόταν, αλλά ήταν απλά θεατής, και τώρα που βλέπει ότι οι λαοί της Ευρώπης εξωθούνται σε εξεγέρσεις προσπαθεί να επηρεάσει τυχόν καταστάσεις. Δεν είναι παρά όργανο και αυτό των χρηματικοοικονομικών κέντρων των Βρυξελλών, οι οποίες είναι οι επί της ουσίας κατοχικές δυνάμεις της Γερμανίας, μιας χώρας η οποία πραγματικά αλλά και ουσιαστικά από το 1948 μέχρι σήμερα ποτέ δεν απέκτησε πραγματική ανεξαρτησία. Με ένα αδρανοποιημένο σύνταγμα της Βαϊμάρης του 1919, με 250.000 άνδρες των "συμμάχων" εγκατεστημένους στο έδαφός της, και τους υπαλλήλους της κυβέρνησής τους, Μέρκελ και τον ανάπηρο και διεστραμμένο Σόϊμπλε, η Γερμανία είναι έρμαιο και το πειθήνιο όργανο εκτέλεσης των λαών, εκ μέρους της ληστρικής φράξιας των Βρυξελλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου