Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

JPMorgan: Το 2012 είναι κοντά για την Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει προχωρήσει με την καθοδήγηση του μνημονίου, σε σαρωτικές διαρθρωτικές αλλαγές με βασικό σκοπό κατ'αρχάς τη δημοσιονομική εξυγίανση και σε δεύτερη φάση έχοντας ως κύριο 'πιστεύω' την μελλοντική έξοδο απ' την ύφεση, στην οποία έχει οδηγήσει το χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας, πλήν ορισμένων περιπτώσεων, για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.
Το 2012, όταν και λήγει η χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους από το πακέτο στήριξης των 110 δις ευρώ, η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα, της μη βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους το οποίο θα φθάνει στο 33% περίπου του ΑΕΠ. Τότε θα πρέπει, να επιλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους, ή να προχωρήσει σε μια συντονισμένη αναδιάρθρωση του χρέους της ώστε έτσι να μειώσει σημαντικά την καθαρή του αξία, ή να ζητήσει την έγκριση ενός δεύτερου πακέτου στήριξης και επί της ουσίας διάσωσης της χώρας
Αυτά τονίζουν οι αναλυτές της J.P. Morgan, δίνοντας από τώρα και ουσιαστικά προετοιμάζοντας την ελληνική κοινωνία για το τί στην πραγματικότητα έρχεται. Βλέπετε, η αιχμή του δόρατος, της οικονομικής πολιτικής των ΗΠΑ, το ΔΝΤ, δεν θέλει για μια φορά ακόμα να χάσει απ' το άρμα της έναν ακόμα 'σύμμαχο', όπως στην περίπτωση της Τουρκίας, έτσι λοιπόν προετοιμάζεται για μια ακόμα συντονισμένη επίθεση στον αδύνατο κρίκο της Ευρώπης, την Ελλάδα. Άν και η Τουρκία, έχει δείξει δεκαετίες τώρα με την ασκούμενη διπλωματία της ότι ενεργεί πάντα κατά το δοκούν με γνώμονα το συμφέρον της χώρας της και όχι τους κατά καιρούς 'φίλους της'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου