Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Κηδεύτηκαν τα μεγάλα ψέμματα της μεταπολίτευσης

Σε σχόλιά του ο έγκριτος δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας τονίζει για την πτώχευση-χρεωκοπία του ελληνικού πολιτικού συστήματος στο Tragas Net.

<<Ελπίζω οι απανταχού σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, σοσιαλμανείς, σοσιαλ-grand marnier, σοσιαλ-drubui, να κατάλαβαν ότι το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, το περίφημο και ιστορικό Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, ήταν πάντα ένα ενθνικοσιαλιστικό κόμμα, με ένα DNA με χρωμοσώματα από τον «περονισμό» και μεταλλαγμένα στοιχεία «τζαμαχιρίας», μιξαρισμένης με ευρωπαϊκό άρωμα και αμερικάνικο ταμπάκο από τις πιο άγριες περιοχές του φαρ ουέστ! Έχω την αίσθηση ότι όλοι κατάλαβαν πως από το «ζιβάγκο», την πλούσια γενειάδα, τον Τσε Γκεβάρα, τον Βελουχιώτη, τους «Αμερικανούς φονιάδες των λαών» και το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», έχουμε περάσει στις άκαμπτες θέσεις, στον πύρινο λόγο ενός ιεροκήρυκα του Μιντγουέστ και στον πατριωτισμό των πεζοναυτών, που έπεφταν στα ξέφωτα του Βιετνάμ και στην καυτή έρημο του Κόλπου των πετρελαίων.
Είμαι πολύ υπερήφανος, ως παλαιός κεντροδεξιός-δεξιός, που, επιτέλους, επαληθεύονται όσα έλεγα επί τριάντα χρόνια για τους σοσιαλιστές, που μας προέκυψαν την 3η του Σεπτέμβρη σ’ αυτή την πολύπαθη και πολυταραγμένη περιοχή. Παιδιά τζιμάνια, με αντιστασιακό παρελθόν στη Γερμανία και στις καμπάνες του Σαν Ζερμέν, με επενδύσεις στο Τορόντο, με εμπορικά στο Σικάγο και, μιλώντας πάντα για τα δίκαια του λαού, τις ευκαιρίες του χρηματιστηρίου και κάνοντας always παρέα με τα super lamogia της Goldman Shacks, της JBMorgan και της Σοσιαλ-ληστρικής Διεθνούς.
Επιτέλους, έπεσαν οι μάσκες. Αν είναι δυνατόν, αστοί άνθρωποι, θαμώνες της Μεγάλης Βρετανίας (όπως εγώ) που θέλουν να πίνουν το ουίσκι τους 11 το πρωί (όπως εγώ το καπουτσίνο μου), να υποχρεώνονται επί σειρά ετών να λένε του κόσμου τα ψέματα και τις απύθμενες μ….ίες περί δήθεν αγώνων για το λαό, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πεινασμένους, τα υπερήφανα νιάτα, τα τιμημένα γηρατειά και το καλάθι της νοικοκυράς.
Ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού, μέγας ρήτορας και ακόμη πιο μεγάλος αντικομουνιστής, φαντάζει σήμερα κεντροαριστερός μπροστά στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Ο αείμνηστος Ανδρέας, που έμεινε και στην ΕΟΚ και στο ΝΑΤΟ και στο ίδιο… συνδικάτο, φαντάζει, τουλάχιστον, παλαιοτροτσκιστής. Ακόμη και ο δοσίλογος των Ιμίων, ο περίφημος Κολωνακιώτης σοσιαλιστής Σημίτης, που κατέστρεψε την εθνική οικονομία με τα σκάνδαλα και τις απάτες του, μάλλον φαντάζει φιλολαϊκός μπροστά σ’ αυτά που γίνονται.
Αισθάνομαι βαθύτατη ικανοποίηση για τον πλήρη ενταφιασμό του ψεύδους, της πολύχρονης παραπλάνησης του ελληνικού λαού, της εξαπάτησης των πάντων, με φοβερά συνθήματα, όπως «εδώ και τώρα αλλαγή», «μεταρρύθμιση», «η Ελλάδα με τα ισχυρά πόδια», «η επανίδρυση του κράτους», «ταπεινά και σεμνά», «τα σεραφείμ και χερουβίμ». Ο Γιώργος τα έθαψε όλα μαζί με το ΠΑΣΟΚ και με απόλυτη ειλικρίνεια, αλλά και τόλμη και παρρησία αποκάλυψε το πραγματικό πολιτικό προφίλ του Κινήματος. Μπορεί ο καθένας να τον κατηγορήσει για οτιδήποτε. Για ένα πράγμα, όμως, πρέπει να τον επαινέσουμε. Έθαψε οριστικά εκείνο το σύνθημα το ψεύτικο, το απατηλό, που φώναζαν χιλιάδες κλαδικοκλάδικα, κραδαίνοντας πλαστικές σημαίες σε όλες τις συγκεντρώσεις του πατέρα του: «η Ελλάδα, ανήκει στους Έλληνες». Τουλάχιστον, σ’ αυτό το σημείο, ο Γιώργος είναι απόλυτα ειλικρινής: Η Ελλάδα ανήκει στους διεθνείς τοκογλύφους και η κυβέρνησή της, για να μην κλείσει το μαγαζί, διαχειρίζεται τα συμφέροντά τους και ακολουθεί τις οδηγίες τους. Άλλωστε, στη Βουλή, αποδείχθηκε ότι ψήφισαν κότες λυράτες…>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου