Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Άρρωστοι σαδιστές - Ξεπουλάνε την χώρα, φέρνουν νέους φόρους!

Νέα απάτη, μετά το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και τα δήθεν «κουρέματα» (σημειώνεται ότι από τις αποφάσεις του Ιουλίου μέχρι σήμερα δεν έχει «κουρευτεί» ούτε ένα ευρώ) στήνεται σε βάρος της χώρα με τη νέα καραμέλα που ακούει στο όνομα  «δημοσιονομικός κανόνας».
Μια χώρα, λοιπόν της οποία μετά την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου (το οποίο ήδη έχει καταρρεύσει μέσα στις στάχτες των χαμηλών εσόδων) το  έλλειμμα της γενικής  κυβέρνησης υπολογιζόταν ότι θα είναι 19,683 δισ. ευρώ ή 9% του ΑΕΠ, αλλά ήδη έχει προσεγγίσει το 10% , μία χώρα που ακόμα και όλα αν πήγαιναν «ρολόι» (μαθηματικά αδύνατον, αλλά λέμε…),  το 2015 το έλλειμμα γενικής  κυβέρνησης θα ήταν  αντίστοιχα 9,623 δισ. (ή 4,2% του ΑΕΠ που υπολογίζεται σε 227,5 δισ. για τότε στο Μεσοπρόθεσμο), θέλει έλλειμμα 0.5% το 2015! Αν είναι δυνατόν!
Και θα ψηφίσουν πλήρη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, για ένα στόχο που είναι πρακτικά ανέφικτος και ούτε καν θεωρητικά μπορεί να προσεγγιστεί για μία σειρά λόγους που είναι κυριολεκτικά αμείλικτοι: 
  • Η χώρα στερείται πλέον σχεδόν παντελώς βιομηχανικής βάσης. 
  • Το ευρώ και η έλλειψη εθνικής βιομηχανικής στρατηγικής προκάλεσαν σχεδόν ολοκληρωτική αποβιομηχάνιση της χώρας, που ούτως ή άλλως ουδέποτε φημιζόταν για την «βαριά» βιομηχανία της. Τι σημαίνει αυτό: Διαρκές έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο. Για να μειωθεί το έλλειμμα χρειάζονται αυξημένες εξαγωγές και μειωμένες εισαγωγές.
  • Οι εξαγωγές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα καθώς οι παραγγελίες από το εξωτερικό είναι αδύνατον να εκτελεσθούν από πολλές εταιρείες, καθώς δεν γίνονται  δεκτές οι εγγυητικές επιστολές των ελληνικών τραπεζών πουθενά. Εδώ μπορεί να στρουθοκαμηλίζουμε, αλλά για όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα στο εξωτερικό η Ελλάδα έχει πτωχεύσει.
  • Οι εισαγωγές θα μειωθούν όταν θα αυξηθεί η εγχώρια παραγωγή. Πως; Όταν οι πατάτες Αιγύπτου έχουν την μισή τιμή από τις ελληνικές; Πέρα από  την αμείλικτη πραγματικότητα των αριθμών, υπάρχει και η κακή ψυχολογία. Μιλάμε για μια οικονομία που βρισκόταν σε κακή κατάσταση το 2009 και η κυβέρνηση που ακολούθησε για ιδιοτελείς, εκτιμούμε, σκοπούς, την εκτέλεσε κυριολεκτικά.
Σήμερα δεν υπάρχει οικονομική ψυχολογία. Κανείς δεν επενδύει ούτε ευρώ, αφού όλοι περιμένουν την έξοδο από το ευρώ και τότε το ευρώ θα είναι υπερπολύτιμο και με πολλαπλάσια αξία από την σημερινή από την στιγμή που βρίσκεται εκτός της εγχώριας  τραπεζικής γραμμής. Κανείς δεν περιμένει την σωτηρία, γιατί έχουν οι πάντες πιστέψει ότι δεν υπάρχει σωτηρία.
Και ως απάντηση σε όλα αυτά, η κυβέρνηση Παπαδήμου θέλει να βάλει πρόσθετους φόρους ή επιπλέον μείωση μισθών και συντάξεων για "να μειωθεί το έλλειμμα"! Οι άνθρωποι αν δεν ξέραμε ότι εργάζονται για αλλότριους προς τα εθνικά συμφέροντα σκοπούς, θα λέγαμε απλώς ότι είναι άρρωστοι σαδιστές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου