Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Όταν Οι Λύκοι… Φορούσαν Προβιές!


Ένα από τα θέματα που είχαν απασχολήσει έντονα μεγάλη μερίδα των εργαζόμενων, μόλις ανέλαβε την εξουσία η  κυβέρνηση του… «λεφτά υπάρχουν»,  ήταν, τότε, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Πολλοί, αφελώς, πίστεψαν τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι δηλαδή δεν πρόκειται να θιγούν όρια ηλικίας καθώς και συντάξεις, τη στιγμή μάλιστα που ήταν κάτι παραπάνω από  ορατή η επερχόμενη θύελλα. Κάποιοι, τότε, έπεσαν από τα σύννεφα και αποδείχτηκε και γι αυτούς ότι οι κυβερνώντες που μας παρουσιάζονταν σαν πρόβατα ήταν λύκοι. Απλώς φορούσαν προβιές!
Από τότε κυριολεκτικά οι κυβερνητικές επιλογές πιστές στην υλοποίηση του σχεδίου, που από χρόνια πριν είχε χαραχθεί, μας οδηγούν συνεχώς και αδιαλείπτως στις… κρεμάλες της εξαθλίωσης. Είναι προφανές ότι εάν  δεν υπάρξει έγκαιρα  καθολικός ξεσηκωμός, πολύ πριν φτάσουμε έως εκεί, τότε   θα είναι πολύ αργά και  δεν θα υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο αντίδρασης!
Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε  με αφορμή την… πρώτη «κυβερνητική ανακολουθία», μόλις ανέλαβε την εξουσία η εν λόγω κυβέρνηση και αφορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Από εκεί αρχίσαμε, για να φτάσουμε έως εδώ! Έτσι, για να θυμηθούμε κάτι  από τις μέρες εκείνες, που οι λύκοι - για τους περισσότερους τότε - φορούσαν… προβιές!
Σήμερα είναι επιβεβλημένο, όσο ποτέ, να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας  πολιτικά γεγονότα, όχι μόνο βάθους διετίας αλλά ακόμη και βάθους πολλών δεκαετιών. Επίσης να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή τον ρόλο των κυβερνητικών και εργοδοτικών συνδικαλιστών που αποδείχτηκε περίτρανα ότι, αυτήν την πορεία επί της ουσίας τη στήριξαν και τη στηρίζουν με νύχια και με δόντια!
Όμως και πάλι, οι λύκοι-πρωταγωνιστές, ποντάροντας στην ασθενική μας μνήμη, ετοιμάζονται να εμφανίσουν πρόσωπο προβάτου σε μια εναλλαγή ρόλων με τους σημερινούς κυβερνώντες.  Άλλοι δε από αυτούς εμφανίζουν πρόσωπο «αριστερού!», εμβαπτιζόμενοι σε «αριστερές κολυμβήθρες»! 
Σήμερα δε, περισσότερο από ποτέ,  είναι ανάγκη  να κρατήσουμε το χιούμορ μας – και φυσικά όχι μόνο - ως μια επιβεβλημένη πηγή αντίστασης.
πηγή: 'WestGreeceNews'