Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Η υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης έγιναν συνειδητά υποστηρικτές του περιορισμού της Εθνικής Κυριαρχίας.


Με την παγκοσμιοποίηση υποτίθεται ότι, με την υπέρβαση των εθνικών παρωπίδων η ανθρωπότητα θα οδηγηθεί βαθμιαία σε υπερεθνικές ενοποιήσεις και τελικά στην χαρούμενη παγκοσμιοποίηση η οποία συνιστά οικουμενισμό με πανανθρώπινο πρόσωπο.
Καλό θα ήταν αν είχαν έτσι τα πράγματα. Όμως στην πραγματικότητα παγκοσμιοποίηση σημαίνει  οικονομικό διεμβολισμό των ασθενέστερων χωρών από τα μεγάλα μονοπωλιακά κέντρα του «αφανούς», δηλαδή του τραπεζο-χρηματιστηριακού κεφαλαίου και ιμπεριαλιστική πολιτική διείσδυση-εξάρτηση, που κατοχυρώνουν τα συμφέροντα αυτά. Πρόκειται για την αποκληθείσα Νέα Τάξη πραγμάτων, το πολιτικό αντίστοιχο της οικονομικής παγκοσμιοποίησης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως ιδέα υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε διαφορετικά και θα εξασφάλιζε σχέσεις ισότητας και πραγματικής αλληλεγγύης μεταξύ όλων των χωρών – μελών. Όχι μόνον δεν το έκανε στην πράξη αλλά και χρησιμοποίησε την κατάργηση των όποιων εθνικών προστατευτικών αναχωμάτων για να επιδράμουν ληστρικά τα οικονομικά μεγαθήρια του Βορρά στις χώρες του λιγότερου ανεπτυγμένου Νότου, δημιουργώντας πρωτοφανείς σχέσεις εκμετάλλευσης σε βάρος τους. Ταυτόχρονα χτύπησαν κατακέφαλα όλο το σύστημα των μέτρων προνοίας και αρωγής, που είχε κερδηθεί μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και στις ίδιες τις χώρες τους.
Οι λαοί της Ευρώπης - όλοι οι λαοί - ήταν έξω από αυτό το βρώμικο παιχνίδι «φεντεραλιστή κ. Πάγκαλε» και όψιμε οπαδέ του «φεντεραλιστή» κ. Γεωργιάδη, και όταν κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται, όπως οι Γάλλοι στην περίπτωση του λεγομένου Ευρωπαϊκού Συντάγματος που υποβάθμιζε τα εθνικά κοινοβούλια και μετέθετε το βάρος των αποφάσεων σε «υπερεθνικά Διευθυντήρια», το καταψήφισαν.
Οι πολιτικοί υπεύθυνοι του «ψευδεπίγραφου» σωματείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν λοιπόν, την εφαρμογή του ‘Δημοσιονομικού Συμφώνου’, το οποίο είπαν, θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2013, δηλαδή σε δέκα μήνες, αν το έχουν εγκρίνει οι 12 από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης. Το σύμφωνο θα ισχύσει για τα 12 κράτη και από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες 5 χώρες της Ευρωζώνης και οι 10 ακόμα χώρες της ΕΕ που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη, αν θέλουν μπαίνουν χωρίς να μπορούν να αλλάξουν τίποτα!
Για ένα τόσο κορυφαίο θέμα που απαιτεί ακόμη και συνταγματική αναθεώρηση σε όλα τα κράτη της ΕΕ -πράγμα που καμιά προηγούμενη συνθήκη της ΕΟΚ ή της ΕΕ δεν επέβαλλε- όχι μόνο εγκαταλείφθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες ο κανόνας της ομοφωνίας, αλλά οι πολίτες της Ευρώπης διδάσκονται και... νέα μαθηματικά που ισχύουν πλέον στην ΕΕ: πλειοψηφία στους 27 είναι οι... 12!!!
«Δεν ρωτάμε τον λαό τέτοιες εποχές!»
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ ακόμη και η συντηρητική γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» με την άρνηση των Ευρωπαίων ηγετών να ζητήσουν τη γνώμη των λαών τους ακόμη και για κορυφαία ευρωπαϊκά θέματα που αλλάζουν δραματικά τη ζωή τους. «όχι, ο λαός δεν ερωτάται αυτές τις εποχές της ευρωπαϊκής κρίσης» γράφει σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της. Το γεγονός «ότι η ΕΕ ακριβώς δημιουργήθηκε κατ’ απαίτηση των λαών της, και ίσως μόνο έτσι θα μπορούσε να δημιουργηθεί, από τα πάνω δηλαδή και ως σχέδιο των ελίτ, και σήμερα η απαίτηση των λαών της δεν συνιστά πλέον θεμέλιο νομιμοποίησής της» προειδοποιεί τους ηγέτες της ΕΕ. Αυτοί όμως γνωρίζουν ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης κανένας λαός δεν εγκρίνει την πολιτική τους - γι' αυτό και αποφασίζει μόνη της η πολιτική ελίτ.
Όλοι αυτοί οι ψεύτικοι ιδεολόγοι του κατεστημένου της πολιτικής ‘Ευρωπαϊκής’ ελίτ, όπως και οι υποστηρικτές τους (τα δεκανίκια τους – ΜΜΕ και άλλοι «επιδοτούμενοι») πρέπει να έχουν ήδη υπ’ όψη τους ότι πλησιάζει καλπάζοντας το τέλος του «ψευδεπίγραφου» σωματείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου