Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Άλλα λέει ο Δ.Αβραμόπουλος, άλλα λέει ο Tομέας Άμυνας της ΝΔ για την άμυνα της χώρας...


Με άρθρο του στο «ΠΑΡΟΝ της Κυριακής», ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, χαρακτηρίζει «εξοργιστική» τη νέα απαίτηση της Τρόικας για περαιτέρω συρρίκνωση των αμυντικών δαπανών της χώρας κατά 400 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αναφέρει «με τις λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων να έχουν μειωθεί κατά 50% περίπου την τελευταία τριετία, με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της 15ετίας να έχει περιοριστεί κατά 70% - κατά δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου - σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009, με τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά να πιέζουν ασφυκτικά…. η νέα συρρίκνωση  των αμυντικών δαπανών επιτείνει το πρόβλημα, ενέχει κινδύνους  και προκαλεί αντιδράσεις».
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Γκίκας: «τα Γενικά Επιτελεία, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα, έχουν περιορίσει τις δραστηριότητές τους στις απολύτως επιχειρησιακά αναγκαίες και αναπροσαρμόζουν προς τα κάτω τις δομές δυνάμεων των Όπλων, δηλαδή τον αριθμό και τον τύπο των μέσων που διατηρούνται σε επιχειρησιακή κατάσταση».
Ο κ. Γκίκας δεν αποκλείει καταστάσεις που «μπορούν να πυροδοτήσουν μια γενικότερη ανάφλεξη ή σύγκρουση στην ευρύτερη περιοχή», και καταλήγει λέγοντας ότι «αποτελεί εθνικό χρέος η διατήρηση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και του υψηλού επιπέδου αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητάς τους», και ότι είναι εθνικά αναγκαίο «να σχηματιστεί το ταχύτερο, μια νέα κυβέρνηση που με νωπή λαϊκή εντολή και με ξεκάθαρες θέσεις στα Εθνικά θέματα,  να αναλάβει την ευθύνη των τόσο κρίσιμων αυτών αποφάσεων».
Έχουμε μια απορία: Μέσα στη ΝΔ μιλάνε μεταξύ τους; Γιατί αν μιλάνε μήπως θα πρέπει ο ιδιαίτερα συμπαθής και αγωνιστής Σ.Γκίκας να συζητήσει αυτά που γράφει πρώτα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρο της ΝΔ Δ.Αβραμόπουλο, ο οποίος δηλώνει τα ακριβώς αντίθετα; Λέμε, μήπως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου