Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα του σήμερα, δεν είναι ούτε σοβαρή, ούτε ελεύθερη και οι νέοι συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων, κυκλοφορούν ελεύθεροι...


Βόμβα που κανονικά πρέπει να στείλει στην φυλακή τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, εκλεκτό του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και νυν υπουργό ΠΕΚΑ (αυτός διαχειρίζεται το θέμα των πετρελαίων; Ούτε σταγόνα δεν θα μείνει για την Ελλάδα), έριξε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις καταγγελίες για «φούσκωμα» του ελλείμματος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ειδικότερα, ο κ. Κουρουμπλής παρουσίασε την ηλεκτρονική επιστολή που έστειλε ο κ. Γεωργίου στον επικεφαλής της τρόικα Πολ Τόμσεν, ζητώντας του να επέμβει στο νομοθετικό έργο του κράτους και να αλλάξει το νόμο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ!
Στην ουσία ο πρόεδρος της στατιστικής Αρχής ζητούσε με έμμεσο τρόπο την παρέμβαση του κ. Τόμσεν ώστε να γίνει αποδεκτή χωρίς καμία αλλαγή η προτεινόμενη τροποποίηση του σχετικού νόμου ώστε να απαλλαγεί από την παρουσία ορισμένων μελών της ΕΛΣΤΑΤ όπως αυτές της κυρίας Ζωής Γεωργαντά και του κ. Νίκου Λογοθέτη. Δηλαδή ζητούσε από τον ξένο να αλλάξει ένας ελληνικός νόμος.
Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν καταγγείλει τόσο τον κ. Γεωργίου όσο και τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι τεχνηέντως «φούσκωσαν» το έλλειμμα προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ.
Ο κ. Γεωργίου απευθύνεται στο «Dear Poul…», μεταξύ άλλων αναφέρει «Η προτεινόμενη τροποποίηση πρέπει να ψηφιστεί όπως είναι το συντομότερο δυνατόν, γιατί κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Υπάρχει κίνδυνος η προτεινόμενη τροποποίηση (εφόσον η κυβέρνηση την προωθήσει) να αλλάξει, για λόγους συμβιβασμού, και σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική, πράγμα για το οποίο δεν έχουμε το περιθώριο» και καταλήγει με τον γνωστό τρόπο σε ανάλογες περιστάσεις «with my best regards, Andreas».
Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής εξηγεί ότι η «επιστολή δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα καθώς δεν μπορεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανεξάρτητης Αρχής, διορισμένος από τον πρόεδρο της Βουλής να ζητά λύσεις σε διάφορα θέματα από τον Τόμσεν» και συμπληρώνει ότι «ζητώ από τον κ. Πετσάλνικο να απαιτήσει την παραίτηση του κ. Γεωργίου».
Κανονικά σε ένα σοβαρό και ελεύθερο κράτος ο Γεωργίου έπρεπε να είχε συλληφθεί κατά την έξοδό του από την αίθουσα. Αλλά η Ελλάδα του σήμερα, δεν είναι ούτε σοβαρή, ούτε ελεύθερη. Και οι νέοι συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων, κυκλοφορούν ελεύθεροι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου