Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ και κα Δούρου - οι μεγάλοι πατριώτες... Όλοι οι άλλοι ήμαστε 'προδότες'!


Η πολυπράγμων κα. Δούρου εργαζόταν με το καθεστώς των συμβάσεων στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, σε μια περίοδο, όπως σημειώνει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, ο πρώην υπουργός είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητές του στον τομέα των εξοπλισμών οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένος. Η εφημερίδα διευκρινίζει, ορθά κατά τη γνώμη μας, ότι το μεμπτό δεν είναι ότι η Δούρου εργαζόταν στο Ι.Α.Α, αλλά το γεγονός της προσπάθειας απόκρυψης της εν λόγω επαγγελματικής δραστηριοποίησης. Σε αυτό δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε καθόλου. Εκεί που μας εγείρονται κάποια ερωτήματα, είναι το τι είδους… αναλύσεις για την Τουρκία έδινε στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αν λάβει κανείς υπόψη όσα έχει πει σε τουρκικές εφημερίδες σε συνεντεύξεις της…
Ωστόσο, για να τοποθετούμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα το οποίο παραλείπεται στο ρεπορτάζ, επειδή γνωρίζουμε καλά το πως δούλευε το συγκεκριμένο ίδρυμα: Πως έγινε δεκτή η κα. Δούρου στο ΙΑΑ; Έγινε κάποια διαγωνιστική διαδικασία έστω, όχι αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη ερευνήτρια, αλλά για τον οποιονδήποτε; Διότι εξ όσων γνωρίζουμε…… όλες οι συνεργασίες ήταν αποτέλεσμα γνωριμίας όσων εργάστηκαν εκεί. Αν έγινε διαφορετικά είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε. Μήπως έχουμε άδικο; Κι εάν ισχύει αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι η Αριστερά ήταν τότε αρκούντως… καθεστωτική. Ακόμη και επικεφαλής του Ινστιτούτου την περίοδο εκείνη προερχόταν από τον ευρύτερο αριστερό χώρο, χωρίς αυτό να αποτελεί αξιολόγηση, θετική ή αρνητική, για το έργο που άφησε.
Και δεν είναι μόνον η κα. Δούρου, η οποία είχε καταλάβει θέση σε μια τόσο νευραλγική υπηρεσία του Δημοσίου, αλλά το σύνολον των ‘προοδευτικών’ και ‘προοδευτικολόγων’, ήταν και είναι καλά τακτοποιημένοι και βολεμένοι σε κάθε πιθανή και απίθανη θέση του δύσμοιρου Ελληνικού Δημοσίου.
Όλους αυτούς τους διόρισαν, προσέλαβαν και βόλεψαν τα Πασοκικά και ΝεοΔημοκρατικά ‘στελέχη’. Άλωσαν ακόμα και την κρατική ασφάλεια (ΕΥΠ), διορίζοντας τέτοιους Εθνομηδενιστές συμβουλάτορες. Οι διορισμοί αυτοί έγιναν μόνον και μόνον για λόγους νομής της πίττας της εξουσίας και για να ελέγχουν (όπως νόμιζαν) τις τυχόν αντιδράσεις τους. Όλοι η γενικότερη πολιτική της περίφημης ‘μεταπολίτευσης’ στην Ελλάδα ορίζονταν απ’ τα κέφια των περίφημων συμβούλων οι οποίοι έχτισαν τα λιθαράκια διάλυσης της χώρας.
Έτσι λοιπόν, προέκυψε ο Εθνομηδενισμός και οι κάθε λογής ‘Θολοκουλτουριάρικες’ εμμονές έγιναν ασκήσεις εφαρμογής πολιτικής, πάντα πάνω στην κασίδα του ταλαίπωρου Έλληνα…
Αυτή η κα Δούρου λοιπόν, η ‘γυναίκα - θαύμα’ σύμφωνα με το πτυχίο της (Δάσκαλος, πτυχίο παιδαγωγικής) αφού έκοψε βόλτες σε 3-4 διαφορετικές χώρες προσελήφθη στο Υπουργείο Αμύνης ως Πολιτικός Επιστήμων και μάλιστα στην πολύ σημαντική και ευαίσθητη θέση του “αναλυτή” γεωστρατηγικών αλλαγών και ισορροπιών! Όλα καλά αλλά… μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας!
Μήπως άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιπές “δημοκρατικές δυνάμεις” δεν είναι που φώναζαν και φωνάζουν χρόνια τώρα ότι προσλαμβάνονται μόνο τα εκάστοτε μπλε και πράσινα παιδιά; Για τους επάρατους φακέλους της ΕΥΠ περί αριστεριστικών απόψεων κλπ., κλπ. Στην περίπτωσή της έγινε η μοναδική εξαίρεση και την προσέλαβαν χωρίς καμία βοήθεια; Κάτι δεν κολλάει εδώ… Και απλά για να το αναφέρω, για το ‘περίφημο’ ψήφισμα των Κορυσχάδων, για το οποίο κόπτεται η κα. Δούρου…
Ήταν το ψήφισμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΑΜ της 27ης Μαΐου του 1944, το οποίο αποτέλεσε την πολιτική βάση της απόπειρας ένοπλης κατάληψης της εξουσίας τον Δεκέμβριο του 1944 από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ! Ας δούμε τι έλεγε στο άρθρο 8:
Αρθρο 8. – Ο πρωταρχικός σκοπός και ο γνώμονας για την άσκηση όλων των εξουσιών είναι ο απελευθερωτικός αγώνας του έθνους. – Το Εθνικό Συμβούλιο, η ΠΕΕΑ, οι ένοπλοι και άοπλοι πολίτες υπηρετούν πριν απ’ όλα το σκοπό αυτό. – Ο Εθν. Στρατός ΕΛΑΣ, είναι το ένοπλο τμήμα του έθνους, που μάχεται για την απελευθέρωση της πατρίδας και τις ελευθερίες του λαού.
Δηλαδή, η κα Δούρου, μας μιλάει για ένοπλο αντάρτικο πόλεων. Ήθελα να ξέρω, πως προσελήφθηκε σ’ αυτήν την ευαίσθητη υπηρεσία της ‘καταραμένης’ κατά τα άλλα ΕΥΠ!!!
Και να μου το θυμηθείτε: Αυτή η κυρία, θα είναι η επόμενη Υπουργός Εθνικής Άμυνας, και θα έχει δικαίωμα 'ζωής και θανάτου' σε όλο το στράτευμα!!! Σε στρατηγούς, ναυάρχους και πτεράρχους!!!
Οι επιδιώξεις της κυρίας αυτής και της παρέας της στον ΣΥΡΙΖΑ και στις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις είναι πλέον γνωστές. Έχουν ως τελικό σκοπό την παραχώρηση του Αιγαίου και Θράκης (βλέπε δηλωσεις της κας Δούρου στην Τουρκική εφημερίδα ZAMAN περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου)- του ονόματος Μακεδονία στους Σκοπιανούς και ποιός ξέρει και την «Τζαμουριά» στους Αλβανούς…
Και αυτό που μένει τελικά από την όλη ιστορία είναι ότι, με τέτοιους “αναλυτές” στο Υπουργείο Αμύνης… και λίγα έχουμε πάθει τόσα χρόνια!!!