Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Πώς από 'ελληνική κρίση' 3ετίας η Μέρκελ έφτασε να μιλά για 'ευρωπαϊκή κρίση' 10ετίας

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ δεν αποκλείεται να μείνει στην ιστορία ως η γυναίκα που κατέστρεψε την ευρωζώνη και στο μεσοδιάστημα και μέχρι να φτάσει εκεί προκάλεσε την κατάρρευση της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και άλλων (θα δούμε πόσων) χωρών της ΕΕ.
Αν και δεν υπάρχει πολιτικός, οικονομολόγος και αναλυτής ανά τον κόσμο που να μην έχει θίξει το πρόβλημα της υπερβολικής καθυστέρησης με την οποία αντέδρασε και αντιδρά η Μέρκελ στην ευρωπαϊκή κρίση, οι ίδιες οι δηλώσεις της είναι ενδεικτικές των τραγικών λαθών της.
Πριν δύο χρόνια, χαρακτήριζε την κρίση ως 'ελληνική' και έδινε ορίζοντα 3ετίας για να λυθεί αυτή αρκεί η Ελλάδα λάμβανε τα κατάλληλα μέτρα. Τότε, μαζί με άλλους φωνάζαμε πως η κρίση είναι ευρωπαϊκή και πως αντιμετωπιστεί ως ελληνική θα μεταδοθεί σε ολόκληρη της Ευρώπη.
Τώρα, δύο χρόνια αργότερα, η Μέρκελ υποστηρίζει ότι η θα χρειαστεί μια δεκαετία για να εξυγιάνει τα οικονομικά της και να βγει από την κρίση χρέους, δήλωση που έκανε χτες στη Γερμανία, προσθέτοντας ότι ο καθένας στην Ευρώπη πρέπει να καταβάλει προσπάθειες και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Το κακό είναι ότι και πάλι η Μέρκελ δεν κάνει αυτά που πρέπει προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος και αν συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο σε δύο χρόνια από τώρα ή δε θα υπάρχει η Ευρωζώνη ή δε θα υπάρχει η Μέρκελ να μιλά γι' αυτήν.
Πηγή: XrimaNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου