Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

Ένας απ' τους μεγαλύτερους συγγραφείς του 20ου αιώνα, ο Φίοντορ Ντοστογέφσκι, ήταν ο δημιουργός ενός εκ των σπουδαιοτέρων μυθιστορημάτων της παγκοσμίου λογοτεχνίας.
"ΈΓΚΛΗΜΑ & ΤΙΜΩΡΙΑ".
Με το έργο αυτό ο μεγάλος συγγραφέας, θέτει στην πραγματικότητα ενώπιόν μας, το πραγματικό υπαρξιακό πρόβλημα, το οποίο λόγω του βάθους που δίνει ο συγγραφέας στη υπόθεσή του, καθίσταται με την ψυχολογική αναλυσή του διαχρονικό.
Ο φοιτητής και "δολοφόνος" ο οποίος έφθασε στην πράξη του διαμαρτυρόμενος για τις κοινωνικές αδικίες, προσπαθώντας απλά να τις καταγγείλει, προβληματίζεται αν σε τελευταία ανάλυση είναι ο ίδιος εγκληματίας, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι ευθύνονται για εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως. Θύτης ή Θύμα, τι πραγματικά ήταν αυτός ο ήρωας του μεγάλου συγγραφέα;

Στ' αλήθεια, έργο πραγματικά διαχρονικό, και για κάθε χώρα αυτού του πλανήτη, και ειδικά για την Ελλάδα, αυτή την εποχή, για τις στιγμές που ζούμε και μας ετοιμάζουν με 'χειρουργική' μαεστρία να ζήσουμε.
Ένας ανηλεής βομβαρδισμός ψυχολογικής βίας από τα media, έχει εξαπολυθεί εις βάρος του λαού, που παρακολουθεί, έντρομος τα τεκτενόμενα, φοβισμένος και συνεχώς οπισθοχωρώντας απο τις ασταμάτητες επιθέσεις, πιστεύοντας πως κάποια στιγμή θα φτάσει σε μια γραμμή άμυνας, σε έναν τοίχο όπου βάζοντας πλάτη να μπορέσει να ετοιμάσει την αντεπίθεσή του. Μοιάζει, με μια αγριόγατα, ένα παγιδευμένο άγριο θηρίο, που αναζητά, μια θέση άμυνας, απο όπου θα επιτεθεί για την ανάκτηση της ελευθερίας του, με νύχια και δόντια.

Παρ' όλες τις υψωμένες φωνές των δοσίλογων δημοσιογράφων, των καρεκλάτων υπουργών, και των "ειδικών" οικονομικών συμβούλων που εμφανίζονται καθημερινά και κάθε ώρα της ημέρας στις οθόνες των media, προσπαθώντας να πείσουν τους πάντες ότι όλα θα διορθωθούν, μετά τα "αναγκαία" μέτρα, σε βάθος χρόνου, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ. Ούτε βέβαια, από τις δηλώσεις των κυρίων του ΔΝΤ, που αναφέρουν ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι "διαχειρίσιμο μεσοπρόθεσμα".
 Ο Λάρι Έλιοτ, οικονομικός αρχισυντάκτης της "Guardian", σε άρθρο του για την ελληνική οικονομία αναφέρει,
"Η μεγάλη πρόκληση είναι τα υψηλά επίπεδα του δημοσίου χρέους, για το οποίο ήδη έχει εκπονηθεί ένα αξιόπιστο σχέδιο εξυγίανσης, αλλά σαν κύρια και πρώτη προτεραιότητα πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα ανάκαμψης της οικονομίας. Άν δεν υπάρξη εδραίωση της ανάκαμψης, τότε οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού του ελλείμματος θα έχει ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, δηλ. "ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ". Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 'ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ'.

Η συγκάλυψη των υπευθύνων της ελληνικής τραγωδίας, πρωθυπουργών, υπουργών, 'ειδικών' συμβούλων, γίνεται με τέτοια μαεστρία, που ακόμα και ο Στήβεν Σπίλπεργκ, μοιάζει κουτός μπροστά στις επινοήσεις των κυβερνώντων και αυτών που τους στηρίζουν. Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου