Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

Στην ανάρτησή μου www.sgalatas.blogspot.com/2010/05/blog-post_12/html της 12/5/2010 είχα αναφέρει μια αναφορά για την ελληνική οικονομία του Λάρι Έλιοτ, οικονομικού συντάκτη της Guardian, η οποία έλεγε,
"Η μεγάλη πρόκληση είναι τα υψηλά επίπεδα του δημοσίου χρέους, για το οποίο ήδη έχει εκπονηθεί ένα αξιόπιστο σχέδιο εξυγίανσης, αλλά σαν κύρια και πρώτη προτεραιότητα πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα ανάκαμψης της οικονομίας. Άν δεν υπάρξη εδραίωση της ανάκαμψης, τότε οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού του ελλείμματος θα έχει ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, δηλ. 'ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ'".
Βάλθηκαν λοιπόν οι ιθύνοντες του ελληνικού οικονομικού περιβάλλοντος, κυβερνώντες & σία, να επιβεβαιώσουν, με τα τεκτενόμενά τους, όλους τους ξένους οικονομολόγους και οικονομικούς συντάκτες, οδηγώντας την ελληνική οικονομία σε "ελεγχόμενη χρεωκοπία". Ήδη αυτές οι σκέψεις έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στα κατευθυνόμενα media (TV, τύπος), δειλά δειλά, προσπαθώντας να περάσουν το μοντέλο το οποίο ήδη έχει προαποφασισθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου