Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Να μην καιγόμαστε εμείς, μόνη ελπίδα ο λαός!

Ένας συμπολίτης μας αυτοπυρπολήθηκε πριν λίγες μέρες  στο σημείο αυτό, γωνία Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή, μπροστά στα Κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς. Γεγονός που τα καθεστωτικά «Μέσα» αρνήθηκαν να παρουσιάσουν, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.
Ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των αυτοκτονιών που έγιναν και γίνονται καθημερινά στη χώρα μας, αυξάνοντας τον αριθμό τους κατά 17%. Κι όλα αυτά από τη μέρα που η κατοχική κυβέρνηση των γερμανοτσολιάδων του ΓΑΠ-ΠΑΣΟΚ παρέδωσε την πατρίδα μας στα νύχια της Τρόικας.
Πίσω από κάθε τέτοια περίπτωση υπάρχουν ανυπέρβλητες οικονομικές υποχρεώσεις, σύζυγοι, αδέρφια, μάνες και παιδιά που θρηνούν. Η κορύφωση μιας τραγωδίας που σκοτώνει αργά και σταθερά, κάθε μέρα το λαό μας.
Όλο το προηγούμενο διάστημα το κερδοσκοπικό τραπεζικό κεφάλαιο μέσω των κάθε λογής «εκσυγχρονισμών» υποθήκευε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου μας και ταυτόχρονα διέλυε μεθοδικά τον εθνικό παραγωγικό ιστό.
Σήμερα, με όχημα τη Τρόικα και τους εντολοδόχους της, προχωρούν βήματα παραπέρα. Άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, τα σπίτια τους, την αξιοπρέπειά τους. Υγιείς επιχειρήσεις που με κόπο στήθηκαν στο αδηφάγο ανταγωνιστικό περιβάλλον των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών εταιριών κλείνουν. Ακόμα και οι μέχρι πρότινος εξασφαλισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργασιακή «εφεδρεία» και κατ’ επέκταση την απόλυση!
Η παιδεία, η υγεία αλλά και η κοινωνική ασφάλιση καταρρέουν μέρα με τη μέρα. Η Ελλάδα μετατρέπεται γοργά, σε μια τριτοκοσμική αποικία, που της απομυζούν τον πλούτο που με κόπο δημιουργήσαμε . Της αρπάζουν με τον πιο ατιμωτικό τρόπο,  τα μυαλά των νέων ανθρώπων, που μπροστά στα αδιέξοδα που μας γέννησαν, παίρνουν το πρώτο αεροπλάνο για το εξωτερικό…
Στο βάθος του τούνελ, για πρώτη φορά μετά τον φοβερό χειμώνα του 1942’-43’ βλέπουμε το φάντασμα της πείνας, να πλανιέται ξανά πάνω από τις μητροπόλεις. Ως πότε θα το επιτρέπουμε αυτό…
Ξέρουμε πολύ καλά, πως είμαστε με την πλάτη στο τοίχο και έχουμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα τις επιθέσεις των αποικιοκρατών μας και τις εσωτερικές μας αδυναμίες.
Αν λοιπόν θέλουν να τα  παρατήσουμε, να παραιτηθούμε ακόμα κι από την ζωή δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. «Θα σηκώσουμε άλλον πύργο ατίθασο απέναντί τους», όπως λέει κι ο ποιητής.
Μην παραιτείσαι λοιπόν από την ζωή, μην παραιτείσαι από τον αγώνα. Η  Αντίσταση οργανώνεται στα νέα κινήματα που γεννηθήκαν ή γεννιούνται. Μόνη ελπίδα ο λαός!
Εθνική Ανεξαρτησία – Εθνική Αξιοπρέπεια-Συνεχής αγώνας ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου- Βενιζέλου-Μέρκελ- Δ.Ν.Τ.
Πάντα επίκαιρο το σύνθημα των Πλατειών:
«Η Χούντα δεν τελείωσε το 73’ ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
Κίνηση Πολιτών Άρδην
ομάδα Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου