Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ


Γη και Ύδωρ

Ξεκινώντας πρέπει να τονίσω πως δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε σε κομματικές γραμμές και πολιτικά πιστεύω. Είναι λάθος σοβαρότατο, πέρα από εμάς τους ίδιους, αλλά και πιο πολύ, για την ίδια την πατρίδα μας, την Ελλάδα.
Είναι η πρώτη φορά, που αρχηγός κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου απ’ το 1974 και μετά, μιλά με απλά και κατανοητά στον έλληνα πολίτη (και πρέπει να τονισθεί αυτό, ότι είναι προς τιμήν του κ. Γ. Καρατζαφέρη), και εξηγεί με θάρρος και χωρίς περιττούς κομπασμούς, το δάσος των πραγματικών προβλημάτων μέσα στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η χώρα μας. Υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ-Εξωτερική και Οικονομική πολιτική. Και λέω προς τιμήν του, διότι παρά την εν πράξη στήριξή του στην κυβέρνηση όσον αφορά κρίσιμα νομοσχέδια, που αφορούσαν την ζωή και το μέλλον των ελλήνων, δεν δίστασε να κατακεραυνώσει με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, τους αχυρανθρώπους που ελέγχουν αυτήν την εποχή τον κρατικό μηχανισμό.
Εν ολίγοις λοιπόν, βρισκόμαστε σε μια νέα φάση πλέον, οικονομικών και γεωπολιτικών αλλαγών στον χάρτη της Ν. Α. Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, και γενικά των κρατών που περικλείουν την λεκάνη της Ν. Α. Μεσογείου. Χρόνος που πιέζει την Ελλάδα, για οριοθετήσεις Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, για συμφωνίες διακρατικές και διεθνείς, τις πλέον συμφέρουσες, είτε με Τουρκία, είτε με Ισραήλ, είτε με τους προς Βορρά ‘φίλους’ μας, είτε με τους Δυτικούς ‘φίλους’ και ‘συμμάχους’, είτε με τους νέους εξ’ ανατολών (βλ. Κίνα) επενδυτές, είτε με τους επενδυτές του αραβικού κόσμου.
Γενικά, για όποιες αποφάσεις και συμφωνίες ληφθούν, πρέπει να γίνουν, με βάση το πραγματικό συμφέρον της χώρας, με σύνεση και θάρρος και όχι προς το συμφέρον, των όποιων «φίλων» μας που προσπαθούν να μας παγιδέψουν στον κυκεώνα του ευρωπαϊκού και διεθνούς κερδοσκοπισμού.
Πριν την οποιαδήποτε, πολιτική κίνηση, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψη η πραγματική θέση της Ελλάδας. Τα πιο κάτω απλοϊκά λόγια ενός δασκαλάκου προς τον επαναστάτη καπετάνιο, απ’ το βιβλίο του Άρη Φακίνου «Το Κάστρο της Μνήμης», μας δίνει μια πρώτη και απλή απάντηση ως προς τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας μας:
‘Όταν κοιτάζουν αυτό το χάρτη ακόμα και τα μαθητούδια μου, καπετάνιο, βλέπουν πως δεν ανήκουμε ούτε στη Δύση ούτε στην Ανατολή. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Ευρώπη ούτε Ασία αλλά Ελλάδα σκέτη, με δικιά της , ξεχωριστή Ιστορία, το μόνο έθνος σ’ όλον αυτό το χώρο που δεν χρωστάει τον πολιτισμό του ούτε στους Ρωμαίους ούτε στους Άραβες, που δε γράφει τη γλώσσα του με λατινικά γράμματα.’
Το κακό με τη χώρα μας, καπετάνιο, είναι ότι βρίσκεται στη μέση, ανάμεσα σε Δύση κι Ανατολή, που χωρίζει σαν μάντρα δυο χωράφια που ανήκουνε σε σόϊα που δεν χωνεύονται αναμεταξύ τους, που αλληλοπολεμιούνται. Εδώ και αιώνες μάς ρίχνονται και πολεμάνε να μας βγάλουν από τη μέση μια ετούτοι και μια οι άλλοι, για να καθαρίσει το μέρος, για να μπορέσουν οι δυο αντίπαλοι να σμίξουν και να ‘ρθουν στα χέρια.
Εμποδίζουμε, καπετάνιο, εμποδίζουμε δυο μεγάλους και δυνατούς κόσμους γιατί βρισκόμαστε ανάμεσά τους, γιατί δεν πήγαμε με το μέρος ούτε του ενός ούτε του αλλουνού, δεν ανακατευτήκαμε στους πολέμους τους. Καταλαβαίνεις τι θα γίνει, τι μας περιμένει, αν πάμε με τον ένα ή με τον άλλο, αν μπλέξουμε μαζί τους;
Αυτό το βιβλίο γράφηκε, για γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τον 19ο αιώνα. Άραγε, τι άλλαξε 200 περίπου χρόνια μετά;
Η κα Μέρκελ, νέος ‘Χίτλερ’ και εκπρόσωπος της ‘νεοναζιστικής’ Γερμανίας, ζήτησε ως ο Ξέρξης κατά την επέλασή του την αρχαία εποχή, απ’ την Ελλάδα, ΓΗ & ΥΔΩΡ, με απώτερο σκοπό, την πλήρη παγίδευση των ελληνικών συμφερόντων στα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Μεσόγειο, προσφέροντας απλόχερα νέα δάνεια και νέες χρηματικές διευκολύνσεις. Μήπως, τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής, δεν ήταν ο απώτερος σκοπός και ως εκ τούτου και η επέκταση του πολέμου στην Ν. Α. Μεσόγειο απ’ τους Γερμανούς κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο; Μήπως και μόνο εξ αυτού του γεγονότος, θα πρέπει οι κρατούντες της ελληνικής πολιτείας να αναθεωρήσουν τη στάση τους σε πολλά, πριν ενδώσουν στις ορέξεις των αρπακτικών που καραδοκούν; Βλέπουν οι διεθνείς αστυνόμοι, οι Αμερικανοί, ότι πρέπει να ελεγχθούν τα κοιτάσματα του ορυκτού πλούτου της Μεσογείου. Βρήκαν λοιπόν τον αδύναμο οικονομικό κρίκο, την Ελλάδα, έστειλαν του αστυνόμους τους να επιβάλλουν τις θέσεις τους (ΔΝΤ, κλπ) και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε συνεχή διαμάχη, με τους Γερμανούς Νατοϊκούς εταίρους τους, για την μοιρασιά.
ΠΡΟΣΟΧΗ για όποιες αποφάσεις και αν ληφθούν!!!
ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ, ΣΥΝΕΣΗ & ΤΟΛΜΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου