Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Διακήρυξη Ανεξαρτησίας των Νεοελλήνων


Θα πρέπει να αναρωτηθούμε, εάν ήρθε πλέον η ώρα μιας νέας επανάστασης, ενός νέου ξεσηκωμού των λαών, ενός νέου Παριζιάνικου Μάη '68. Μήπως ο ξεσηκωμός, των αραβικών κρατών της μαύρης ηπείρου, είναι απλά ο προάγγελος παγκοσμίων εξελίξεων, και ειδικά νέων ξεσηκωμών των ανθρώπων που ζουν και προσπαθούν να ευημερεύσουν στην Γηραιά Ήπειρο.
Σε παλαιότερη ανάρτηση, είχα τονίσει, ότι τα αφρικανικά κράτη που βρέχονται απ' την Μεσόγειο, δεν είναι κράτη με καθαρά αφρικανικό χαρακτήρα. Είναι κράτη με λαούς σχεδόν εξευρωπαϊσμένους, με λαούς που γνωρίζουν τι θέλουν και πως πρέπει να αντιδράσουν πλέον στην οικονομική παγκοσμιοποίηση που τους έχει επιβληθεί. Πρέπει οι διεθνείς κρατούντες τις τύχες της ανθρωπότητας, να αντιληφθούν, ότι η Μεσόγειος Θάλασσα δεν είναι παρά μια λίμνη, και η διογκούμενη αναταραχή στην μια της όχθη, είναι πολύ εύκολο να φθάσει και στην άλλη άκρη της λίμνης.
Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, της 4ης Ιουλίου 1776, του Αμερικανικού Έθνους, (ο θεός να το κάνει Έθνος), τονίζει καθαρά και ξάστερα τα δικαιώματα των λαών. Και ειδικά ενός λαού που ποτέ δεν μπορούσε να είναι τίποτε άλλο παρά  'ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ'.
Ακολουθεί απόσπασμα της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας....
Όταν κατά την Πορεία των ανθρωπίνων γεγονότων γίνεται απαραίτητο για έναν λαό να λύσει τους πολιτικούς δεσμούς οι οποίοι τον συνδέουν με άλλον και να αναλάβει ανάμεσα στις δυνάμεις της γης την ξεχωριστή και ίση θέση την οποία δικαιούται από τους Νόμους της Φύσης και τον Θεό της Φύσης, στοιχειώδης σεβασμός προς τη γνώμη της ανθρωπότητας επιβάλει στο λαό αυτό να διακηρύξει τα αίτια που τον ωθούν στον διαχωρισμό.
Δεχόμαστε τις εξής αλήθειες ως αυταπόδεικτες, πως όλοι οι άνθρωποι δημιουργούνται ίσοι, και προικίζονται από τον Δημιουργό τους με συγκεκριμένα και απαραβίαστα Δικαιώματα, μεταξύ των οποίων είναι το δικαίωμα στη Ζωή, το δικαίωμα στην Ελευθερία, και το δικαίωμα στην επιδίωξη της Ευτυχίας. Για να εξασφαλιστούν αυτά τα δικαιώματα, ιδρύονται Κυβερνήσεις μεταξύ των Ανθρώπων, αντλώντας τις εύλογες εξουσίες τους από την συναίνεση των κυβερνημένων.
Όποτε μια Μορφή Κυβέρνησης γίνεται καταστροφική για τους σκοπούς αυτούς, είναι Δικαίωμα του Λαού να την αλλάξει ή να την καταργήσει, και να εγκαταστήσει νέα Κυβέρνηση θέτοντας τα θεμέλιά της σε τέτοιες αρχές και οργανώνοντας τις εξουσίες της σε τέτοια μορφή, ώστε να φανεί πιθανότερο να επιφέρει την Ασφάλεια και την Ευτυχία του. Η σύνεση, όντως, επιβάλλει πως Κυβερνήσεις από καιρό εγκαθιδρυμένες δεν θα πρέπει να αλλάζουν για επουσιώδεις και πρόσκαιρους λόγους· και ανάλογα, η εμπειρία έχει δείξει ότι η ανθρωπότητα είναι περισσότερο διατεθειμένη να υπομείνει, όσο το κακό υπομένεται, παρά να διορθώσει την πορεία της καταργώντας μορφές διακυβέρνησης στις οποίες είναι μαθημένη.Όταν όμως μια μακρά σειρά καταχρήσεων και σφετερισμών, συνεχώς με τον ίδιο σκοπό, μαρτυρά πλεκτάνη υποταγής του Λαού στον απόλυτο Δεσποτισμό, είναι δικαίωμά του, είναι καθήκον του, να αποτινάξει τέτοια Κυβέρνηση και να εγκαθιδρύσει νέους Φύλακες για τη μελλοντική του ασφάλεια.
Το πλήρες κείμενο της διακήρυξης στο παρόν link....


Ανωτέρω, γράφτηκε ένα μέρος μιας διακήρυξης που αφορά ανεξάρτητους λαούς, πρέπει να σκεφτούμε όμως ότι οι απόγονοι αυτών που υπέγραψαν αυτήν την διακήρυξη κάθε άλλο παρά ενδιαφέρονται πραγματικά για την επί της ουσίας ανεξαρτησία των λαών. Η άποψή μου για την πολιτική των σημερινών Αμερικανών και των υποστηρικτών τους για τις τύχες των λαών της υδρογείου, και πως επηρέασαν με το σημερινό καθεστώς που καταδυναστεύει σήμερα την Ελλάδα στο επόμενο link...

Το Νέο Αμερικάνικο Φονικό Βέλος των Λαών έπληξε και την Ελλάδα με μπροστάρη το Βδέλυγμα όλων των Ελλήνων Γιώργο Παπανδρέου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου