Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Γκαίμπελς & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος




Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς, ήταν ικανός να ξεσηκώνει και να οδηγεί τις μάζες. Προσπάθειά του η κινητοποίηση των στελεχών και οπαδών του κόμματος. Χρημάτισε "υπουργός Λαϊκής Διαφώτισης και Προπαγάνδας", της κυβέρνησης του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας υπό τις διαταγές του Χίτλερ. Ανακοίνωνε δημοσίως τους στόχους των Εθνικοσοσιαλιστών, περιφρονώντας τους ακροατές του και εκδήλωνε την έκπληξή του, με το πόσο απλά μπορούσε να ασκηθεί έντονη επιρροή στους ανθρώπους γενικώς.
Έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος με την ικανότητα της πλήρους πολιτικής καθοδήγησης, προώθησης και επιβολής κυβερνητικών και κομματικών θέσεων, στις απογοητευμένες μάζες του λαού στον οποίο απευθυνόταν με τους πύρινους λόγους του, εκθιάζοντας πάντα τις αποφάσεις των πολιτικών του προϊσταμένων. 
Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς ήταν ο άνθρωπος που το ονοματεπώνυμο του έγινε συνώνυμο της προπαγάνδας και της λεγόμενης «πλύσης εγκεφάλου».

Ο Γιώργος Πεταλωτής είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το δημοσιευμένο βιογραφικό του παρακολούθησε προγράμματα Νομικής Ορολογίας, Γλώσσας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης Γερμανίας. Και μόνον αυτό,  δηλ. το ότι θήτευσε κάτω από από την καθοδήγηση καθηγητών με συγκεκριμένες ιδέες και προσανατολισμούς, δείχνει πως γνωρίζει πολύ καλά τα παιχνιδίσματα της γλώσσας «Από τη μάχη για την ίδια την επιβίωση της χώρας -που ήδη κερδίσαμε όταν άλλοι παρατούσαν ακυβέρνητο το καράβι- σήμερα δίνουμε τη μάχη ρήξης και ανατροπής με τα άσχημα του χθες, του κακού μας εαυτού και των στρεβλώσεων του παρελθόντος». Χρησιμοποιώντας λέξεις που γνωρίζει πως θα βρουν άμεση απήχηση στην ψυχοσύνθεση του "Έλληνα ραγιά" - βλέπε 'διαφάνεια' - τονίζει ότι, "πρώτη η σημερινή κυβέρνηση δείχνει τη βούληση να τερματίσει συντεχνιακά συμφέροντα λίγων, να διακόψει την αδράνεια και να θεσπίσει τόσα μέτρα για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία τής εκάστοτε εξουσίας"

Συνεχίζοντας την παράθεση των δηλώσεών του, είπε «Πρέπει να αναλογιστούμε τι θα είχε γίνει αν δεν είχαμε σήμερα την ασφάλεια και την ηρεμία, που μας παρέχει το πακέτο των 110 δισ. ευρώ, και η κυβέρνηση ανέλαβε την εθνική ευθύνη να πάρει σκληρές, αλλά αναγκαίες αποφάσεις πάνω στις οποίες έχουν σήμερα το δικαίωμα τα κόμματα, οι φορείς και οι πολίτες να διεκδικούν και να προτείνουν». Στο σημείο αυτό θα 'πρεπε πρώτα απ' όλα να αναφερθεί στα πραγματικά ανταποδοτικά οφέλη των δανειστών μας, σε οικονομικά οφέλη και οφέλη επί θεμάτων εθνικής μας κυριαρχίας.
Και φθάνουμε στο resume των δηλώσεών του.
"Ο μεγάλος αριθμός των αλλαγών, που κάνει η κυβέρνηση, έχουν την έγκριση της ψήφου του λαού και αποτελούν ξεκάθαρη βούλησή του, δεν έχουν όμως την έγκριση των συντεχνιών, που ξεβολεύονται, όσων είναι αντίθετοι σε κάθε ουσιαστική αλλαγή, που επιχειρείται στη χώρα και όσων επενδύουν στη δημιουργία αναστάτωσης και χαοτικών καταστάσεων".
Έχουν την έγκριση της ψήφου του λαού. Προεκλογικά, κάθε κόμμα και ειδικά το ΠΑΣΟΚ, δημοσιεύει σε βιβλίο και το διαμοιράζει σε ψηφοφόρους, τις προγραμματικές δηλώσεις, οικονομικές και πολιτικές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει ερχόμενο στην εξουσία. Δεν ανέφερε όμως ο κ. Πεταλωτής σε ποια σελίδα αυτών των προγραμματικών δηλώσεων αναφέρεται το σύνολον σχεδόν των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από τον Νοέμβριο του 2009, μέχρι και σήμερα.
Αναφερόμενος στα απεργιακά μέτωπα και τις κοινωνικές αντιδράσεις, υποστήριξε, ότι "δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο αντίδρασης", αφού οι φορείς είναι διαφορετικών συμφερόντων. Προφανώς και δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αντίδρασης αφού οι συνδικαλιστές οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται συνέχεια με το "πιστόλι στον κρόταφο". Ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι το «δεν πληρώνω» δεν είναι κίνημα, αλλά «τσαμπατζήδες» και σημείωσε ότι «αντίσταση και μαγκιά, όταν αυτά που δεν πληρώνει κάποιος τα πληρώνει πολλαπλάσια ο διπλανός του, δεν γίνεται».  Δεν μας είπε όμως είναι οι πραγματικοί "τσαμπατζήδες", ο απλός λαός που τα πληρώνει διπλά και τρίδιπλα πάνω απ' την πραγματική αξία της ανταποδοτικής εισφοράς που πρέπει να καταβάλουν, ή ποιοί υπουργοί και τσιράκια τους κρατικοί λειτουργοί και σύμβουλοι με πολυτελείς λιμουζίνες δεν πληρώνουν τίποτα απ' την τσέπη τους αλλά επιβαρύνουν συνεχώς τον κρατικό κορβανά; Είπε ακόμη ότι «το «δεν πληρώνω» είναι μία φιλοσοφία που δεν αρμόζει σε μία δημοκρατική κοινωνία και κάθε άλλο παρά προοδευτική και δήθεν αριστερή νοοτροπία είναι» και πως καθένας που κάνει αυτές τις κινήσεις είναι και υπεύθυνος για τη συμπεριφορά του και μάλιστα σε περίοδο κρίσης. Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει να διαπραγματευτεί και δεν συναλλάσσεται με ανθρώπους, που δεν πληρώνουν, και υπογράμμισε ότι «δεν χρειαζόταν καμία κίνηση του «δεν πληρώνω» για να δούμε ότι υπάρχει πρόβλημα στα διόδια, εμείς βάλαμε το ζήτημα προτού κάποιοι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν δήθεν κίνημα ανυπακοής, που είναι εκ τους ασφαλούς». Μήπως η μη διαπραγμάτευση, είναι μη δημοκρατικό αλλά συγχρόνως και φασιστική απόφαση εκ μέρους της κυβέρνησης;
Επισήμανε, ωστόσο, ότι οι συμβάσεις, που έχουν υπογραφεί από το ελληνικό κράτος, ισχύουν και είναι υποχρέωση τού κάθε πολίτη να τα πληρώνει έως ότου μειωθούν. Τουλάχιστον να μας πεί πότε λήγουν οι συμβάσεις και σε ποιό σημείο αναφέρεται η συνεχής αύξηση των διοδίων και με την έγκριση ποίων.
Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι είναι μεγάλη «πληγή», όταν το κράτος χάνει έσοδα και πως «οι πολίτες θα πληρώνουν τις μαγκιές κάποιων» και επισήμανε ότι υπάρχουν τρόποι διαμαρτυρίας, που είναι νόμιμοι. Ας μας εξηγήσει λοιπόν και ας μας εκθέσει τους τρόπους διαμαρτυρίας που είναι κατά την άποψή του νόμιμοι, όχι τίποτα άλλο, γιατί οι μέχρι τώρα επιλεγμένοι τρόποι διαμαρτυρίας, είτε υβριστικούς μονολόγους εκ μέρους της κυβέρνησης, είτε απειλές "επιστράτευσης" με την αιτιολογία του κοινωνικού συμφέροντος. «Αλίμονο αν ο καθένας μας αμφισβητεί το αν κάθε υπηρεσία είναι σωστή και αν θεωρεί ότι δεν είναι, δεν πληρώνει», είπε και πρόσθεσε ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι σε συγκεκριμένες συνθήκες, που ζούμε, κάποιοι ψαρεύουν στα θολά νερά. Εφόσον είναι υποχρέωση όλων των πολιτών να πληρώνουμε, θα πληρώνουμε όλοι και κανείς δεν μπορεί να κάνει τον μάγκα και μάλιστα ανέξοδα». 
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω για μια ακόμα φορά, ότι πρέπει να μας πει ο Υπουργός Τύπου και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (και σύμφωνα με τα λεγόμενά του ο νέος υπουργός Λαϊκής Διαφώτισης και Προπαγάνδας) της εθνικοσοσιαληστρικής κυβέρνησης, ότι καλά οι "ψευτόμαγκες", οι "τσαμπατζήδες" και οι εκπρόσωποι των συνδικάτων πρέπει να τιμωρηθούν, είτε από την κυβέρνηση με τις αποφάσεις της είτε απ' τον υπόλοιπο λαό με την αποστροφή του στις κινητοποιήσεις τους, οι κατά συρροή ψεύτικες υποσχέσεις απ' τους αχυρανθρώπους της κυβέρνησης, δηλαδή τους ψεύτες που καταδυναστεύουν αυτή τη στιγμή τον ελληνικό λαό, ξεπουλώντας εθνικό πλούτο και εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα ποιός θα τους τιμωρήσει; Ή μήπως θα πρέπει να περιμένει ο ελληνικός λαός (οι πραγματικοί έλληνες που ζούν και πονάνε αυτόν τον τόπο και όχι τα περιμαζώματα των μεταναστών που προσπαθούν να ελληνοποιήσουν αυτοί και τα τσιράκια τους) τις επόμενες εκλογές; Δυστυχώς τότε θάναι πολύ αργά...........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου