Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Ηθική Παρακμή, μια Κοινωνία σε Αποσύνθεση


Γράφει ο Φάνης Α. Τσαπικούνης, Συγγραφέας

Τέλη Φεβρουαρίου, μια συνηθισμένη μέρα, τα κανάλια διακόπτουν την κανονική ροή του προγράμματος και κάνουν λόγο για δυο νεκρούς της ομάδας ΔΙΑΣ μετά από ενέδρα κακοποιών. Λύπη, οργή και ένα τεράστιο γιατί, όλα μαζί ανάμεικτα στο μυαλό των περισσοτέρων Ελλήνων. Ηθική παρακμή, μια κοινωνία σε αποσύνθεση και ανθρώπινες ζωές να χάνονται διαρκώς. Με άνεση κάποιος ή κάποιοι σηκώνουν το όπλο και αφαιρούν ανθρώπινες ζωές. Απέναντι νέοι άνθρωποι που πιθανότατα αφού απαλλάχθηκαν από το άγχος της ανεργίας στερήθηκαν το νήμα της ζωής τους νωρίς, απελπιστικά νωρίς. Η ζωή είναι ένα δώρο, γεμάτο χρώματα, αλλά και πινελιές στο άσπρο – μαύρο. Το ταξίδι έχει απ όλα, πόνο, χαρά, έρωτα, απογοήτευση, δημιουργία, οικογένεια και αν φτάσεις στα 44 έχεις κάνει πολλά απ αυτά. Στα 22 όμως τι έχεις προλάβει να κάνεις; Να ξενυχτήσεις μερικές εκατοντάδες βράδια σε μπαράκια;Είναι φυσικό επακόλουθο η σημερινή κατάντια της ελληνικής κοινωνίας, με ένα νεκρό κάθε δεύτερη ημέρα από εγκληματική ενέργεια, στα πλαίσια μιας αναπόφευκτης εξέλιξης των κοινωνιών ανεξάρτητα από το πολιτικό και πολιτιστικό μοντέλο ή είναι το αφύσικο έκτρωμα μιας διακυβέρνησης συνυφασμένης με το πλιατσικολόγημα στο οποίο έχουν αποδοθεί οι φεουδάρχες με τους κοτζαμπάσηδες τα τελευταία 30-38 τριάντα χρόνια;

Αν οι κυβερνήτες κόπτονται για τον τόπο, τότε η παιδεία, ο πολιτισμός και η απασχόληση θα είχαν εξ ορισμού περιορίσει την εγκληματικότητα και τέτοια φαινόμενα θα ήταν σπάνια όπως σπάνια θα ήταν τα τροχαία ατυχήματα με τους 1500 – και βάλε – νεκρούς κατ έτος, οι αρκετές φυλές του ίου των ανθρωπίνων θηλωμάτων (κονδυλώματα) με συνέπεια τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τα δυο και πλέον εκατομμύρια των Ελλήνων που παίρνουν ψυχοφάρμακα, η ηχορύπανση που σπάει τα νεύρα όλων μας καθημερινά, και τόσα άλλα. Η έλλειψη παιδείας, οι περιορισμένες (πιο σωστά ανύπαρκτες) δυνατότητες απασχόλησης, η ευκολία περιθωριοποίησης μιας κατηγορίας νέων παιδιών και η ανυπαρξία κοινωνικής μέριμνας για επανένταξη στον κοινωνικό ιστό αυτών των παιδιών οδηγούν στα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω αυτά τα παιδιά για την αποτρόπαια πράξη, αλλά όπως και να το κάνουμε έχουν ένα ελαφρυντικό.

Όμως οι προτεραιότητες – για τις κυβερνήσεις – είναι άλλες: Αγροτικές επιδοτήσεις, υπερτιμολογήσεις και μίζες στο ΕΣΥ, Εθνικό Κτηματολόγιο, TOR-M1, Η λεηλασία των ταμείων, ΑΡΙΑΔΝΗ, C4i, Απαλλαγές στράτευσης 2005-06 για πλούσιους επώνυμους και υιούς βουλευτών και ανώτερων αξιωματούχων, Siemens, Χρηματιστήριο, Δομημένα ομόλογα (2007), Βατοπέδι, γερμανικά υποβρύχια, άρματα μάχης, ανταλλακτικά οπλικών συστημάτων. Δεν μπορεί να είναι στις προτεραιότητες η εκπαίδευση και τα μέσα προστασίας των νέων παιδιών που εντάχθηκαν και υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ.. Δεν μπορεί να είναι στις προτεραιότητες η φροντίδα για επανένταξη στον κοινωνικό ιστό για όλα εκείνα τα παιδιά ενός κατώτερου θεού. Μέσα στον πανικό της μίζας και της ρεμούλας ξέχασαν, αδιαφόρησαν και εγκατέλειψαν όλα αυτά τα παιδιά. Όπως και πολλά αλλά παιδιά, αυτά που γεννήθηκαν από κατωτέρους θεούς και αν είναι δυνατόν να δικαιούται τις ίδιες ευκαιρίες με όλους τους άλλους.

Όχι μόνον ο πρωθυπουργός αλλά και η μεγάλη πλειονότητα των υπουργών μας και των σπανίως αξιοκρατικά επιλεγμένων υψηλόβαθμων στελεχών οργανισμών και ιδρυμάτων αποδεικνύονται για άλλη μια φορά “ολίγιστοι”, πάρα πολύ λίγοι για τις περιστάσεις. Η αδιαφορία, η ανικανότητα και η απάτη τους έχουν εμποδίσει να χτίσουν, μεταξύ άλλων, μια ΕΛ.ΑΣ που να ανταποκρίνεται στο δύσκολο κάλεσμα των καιρών.  Έτσι, πρόδωσαν τον Γιώργο και τον Γιάννη, στέλνοντας τους βορά στην ζούγκλα των καιρών.

Οι χαμένες ψυχές των δυο αυτών παιδιών αλλά και οι πορνο καταστάσεις στο πολεμικό Αβέρωφ και το Πολεμικό Μουσείο, αλλά και οι αντιδράσεις από όλους εμάς είναι ακριβοδίκαιος δείκτης του πολιτισμού μας και του επιπέδου μας. Οι περισσότεροι παρακολουθούν με λαγνεία εκπομπές που προετοιμάζουν νέους ανθρώπους στους οποίους παγιώνεται η αντίληψη ότι η συγκεκαλυμμένη ομοφυλοφιλική συμπεριφορά και το ωραίο σώμα πουλάνε και πουλάνε πολύ.

Σε άρθρο της εφημερίδος "Η Καθημερινή" δίδεται το στίγμα για την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΛ. ΑΣ. Καμιά αξιολόγηση ικανοτήτων, μόνο πολιτικό μέσον, βραχύχρονη εκπαίδευση, λιγοστές βολές, σφαίρες με δικά τους χρήματα όπως και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Τα σεμινάρια για τους ολυμπιακούς αγώνες είναι πολύ υψηλού επιπέδου και μετά τους Ολυμπιακούς το τίποτα. Καμιά εκπαίδευση, καμία βολή αλλά και κανένα ψυχολογικό τεστ στα 19 χρόνια.

Και όχι μόνο αυτή η φωνή, αλλά ακόμα μια, μια φωνή από την Ομάδα Δίας που δεν την άκουσε κανείς: “ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝ…, ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΜΕ, ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΡΑΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΟΥΝΕ. Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΜΕΤΡΙΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΑΝΟΥΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 300-400 ΕΥΡΩ! ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ, ΠΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΩ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΤΕ? ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ ΜΟΥ? ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ?

Και μετά έρχονται οι πολιτικοί οι οποίοι εκφράζουν τον αποτροπιασμό και τη θλίψη τους, όλοι απ όλα τα κόμματα. Αν αυτό δεν είναι εμπαιγμός και κοροϊδία τότε τι είναι; Και φυσικά, μόλις ένας στους επτά αστυνομικούς ασχολείται με την αντιμετώπιση του εγκλήματος, ενώ οι υπόλοιποι υπηρετούν σε γραφεία και άλλες υπηρεσίες που ουδεμία ή ελάχιστη σχέση έχουν με τη δίωξη της εγκληματικότητας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα ο «Τύπος της Κυριακής».

Φυσικά υπάρχει και η άλλη εκδοχή, αυτή με τον UCK, όπου πολλά ακούγονται για κρησφύγετα και κρυπτές με οπλισμό από αυτούς που θεωρούν ότι αδικήθηκαν με το τέλος του Β παγκοσμίου πολέμου, τους τσάμηδες. Από όποια γωνία ή πλευρά και να το δεις η κεντρική ιδέα και το συμπέρασμα είναι ένα και το αυτό: η Ελλάδα είναι απροστάτευτη, ξέφραγο αμπέλι και ο μεγαλύτερος εχθρός της αυτή την στιγμή είναι εκ των έσω, αυτοί που την κυβερνούν.

πηγή : "βιβλιοπωλείο χωρίς όνομα" 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου