Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Φεύγουν για την Βουλγαρία οι Ελληνικές επιχειρήσεις

Οκτακόσιες επιχειρήσεις άνοιξαν πανιά και έφυγαν από την Ελλάδα, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Το βρήκαν στη γειτονική Βουλγαρία, η οποία αναζητούσε ενίσχυση.
Τα δύο χέρια νίβουν πάντα καλύτερα το πρόσωπο. Έτσι, η γειτονική Βουλγαρία ενίσχυσε την αγορά της, με επιπλέον ‘δυναμικό’ 800 εταιρειών ελληνικών συμφερόντων.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούσαν διέξοδο από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
Αυτά μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Sofia News Agency’, επικαλούμενο ρεπορτάζ του βουλγαρικού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού BTV.
Επίσης, στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους αναμένεται αύξηση των επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων, που θα συσταθούν στη γειτονική χώρα. Αναφέρεται, μάλιστα, πως κάτι ανάλογο συμβαίνει και με ρουμανικής ιδιοκτησίας εταιρείες.
Επιπλέον, από επιχειρήσεις της Ελλάδας και της Ρουμανίας, ανακοινώθηκε πως μετακινήθηκαν στη Βουλγαρία, όχι μόνο για το φορολογικό καθεστώς της, καθώς είναι το χαμηλότερο σε όλη την ΕΕ, αλλά και για τη μακροοικονομική της σταθερότητα, το φθηνό εργατικό δυναμικό, τις ικανοποιητικές τιμές σε ακίνητα, ενοικιάσεις και υπηρεσίες μεταφοράς.
Σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία, οι ελληνικές επιχειρήσεις απασχολούν περίπου 82.000 εργαζόμενους.
πηγή: 'News247'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου