Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

“Δανεικές” βόμβες για την Λιβύη ζήτησε το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα!!!

Τελικά φαίνεται ότι ελληνικές βόμβες θα πέσουν ή έχουν ήδη πέσει στη Λιβύη! Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ‘Η ελληνική πλευρά προσανατολίζεται να ικανοποιήσει το αίτημα του ΝΑΤΟ για παροχή όπλων στις αεροπορικές δυνάμεις της Συμμαχίας που επιχειρούν από ελληνικά αεροδρόμια κατά της Λιβύης!’
Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ‘Το ΝΑΤΟ έχει ξεμείνει από βόμβες και ζητούν από τις χώρες που απλά διαθέτουν βάσεις για τις αεροπορικές επιχειρήσεις να συνεισφέρουν με όπλα αέρος-εδάφους, κυρίως κατευθυνόμενες βόμβες από τα δικά τους αποθέματα’.
Πριν από είκοσι ημέρες η Υπηρεσία Συντήρησης και Εφοδιασμού του ΝΑΤΟ (NAMSA) κατέθεσε αίτημα για συνεισφορά σε πυρομαχικά στο ΓΕΕΘΑ καθώς τα αποθέματα βομβών των ΝΑΤΟΪκών δυνάμεων που δρουν στην Λιβύη εξαντλούντο.
Αξιοσημείωτη είναι η στάση της Γερμανίας, η οποία ενώ είχε αντιταχθεί στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του λιβυκού καθεστώτος, σπεύδει με διαταγή του υπουργού Άμυνας Thomas de Maiziere για αποδέσμευση όπλων από τα αποθέματα της Luftwaffe, όπως γράφει το Der Spiegel.
Το ΝΑΤΟ ενδιαφέρεται για παροχή πυρομαχικών από τους παρακάτω τύπους πυρομαχικών: GDU-31A JDAM, GBU-50 Enhanced Paveway, GBU-24A/B Paveway III, 1.162 Paveway I/II, 40 ΑGM-154C JSOW. 
Το αίτημα του ΝΑΤΟ είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από πλευράς Π. Α., καθώς με εξαίρεση τις  Paveway I/II, τα υπόλοιπα όπλα βρίσκονται σε ποσότητες που δεν επαρκούν. Υπάρχει μία πληροφορία ότι οι Γάλλοι ζήτησαν ‘δανεικά’ βλήματα SCALP, για χρήση από τις δυνάμεις που επιχειρούν από την Κρήτη, αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί. Πάντως οι Βέλγοι του Αράξου και οι Νορβηγοί της Κρήτης πιθανότατα έχουν εφοδιαστεί με ελληνικά όπλα.
Μετά από 120 ημέρες επιχειρήσεων τα πτωχά έτσι ή αλλιώς αποθέματα της Συμμαχίας (βασικά των Ευρωπαίων εταίρων του ΝΑΤΟ) είναι σαφές ότι απλά δεν επαρκούν για σοβαρούς πολέμους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου