Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ενοχλούν οι όρκοι στο Σύνταγμα των στρατιωτικών κι όχι ο κ.Γιούνκερ;


Μήπως είμαστε παράλογοι; Στην Ελλάδα κάποιοι, κυρίως οι κυβερνώντες, ενοχλούνται επειδή οι στρατιωτικοί αποφάσισαν να πουν τα αυτονόητα και δεν τους καίγεται καρφί για τις δηλώσεις του κ.Γιούνκερ περί “περιορισμού της κυριαρχίας της Ελλάδας”!
Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Focus, ανέφερε ότι “η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί σημαντικά”. Οι Έλληνες πρέπει να προετοιμαστούν για “ξένες παρεμβάσεις” στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και στη διαχείριση του χρέους, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Και διευκρινίζει: “Για να διαχειριστούν το κύμα αποκρατικοποιήσεων θα χρειαστούν έναν θεσμό ανάλογο με το γερμανικό Treuhand” (ένας φορέας που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 90 ώστε να διαχειριστεί τις πρώην κρατικές εταιρείες της Ανατολικής Γερμανίας που είχε καταρρεύσει).

“Δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, πρέπει όμως να τους βοηθήσουμε. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να δεχτούν ειδικούς από την Ευρωζώνη για να βοηθηθούν στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων” προσθέτει.
Η κυνικότητα του κ. Γιούνκερ δεν δείχνει να ενοχλεί κανέναν στην Αθήνα. Προκαλούν όμως δυσαρέσκεια οι ανακοινώσεις ενώσεων στρατιωτικών , εν ενεργεία και αποστράτων, στις οποίες δηλώνονται τα αυτονόητα: ότι οι ένστολοι θα υπερασπίσουν αυτά για οποία έχουν ορκιστεί. Το Σύνταγμα και τους Νόμους!
πηγή: 'On Alert'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου