Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Σάλος για τη γερμανική περίπολο στις Σπέτσες

Άρθρο του Βασίλη Αγγελόπουλου
Σάλο έχει προκαλέσει η κοινή «περιπολία» στις Σπέτσες κλιμακίου του ΣΔΟΕ και γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού, που ήρθε στην επιφάνεια με χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «δημοκρατίας». Η παρουσία του γερμανικού τηλεοπτικού συνεργείου της Web TV του γερμανικού περιοδικού «Spiegel TV» και η καταγραφή, σε συνεργασία με τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, όλων των φορολογικών ελέγχων που πραγματοποίησαν οι τελευταίοι σε καταστήματα του νησιού έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το θέμα ετοιμάζεται να πάρει τον δρόμο της Βουλής, μέσω κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων από βουλευτές. «Πώς είναι δυνατόν κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος να επιθεωρεί ένα ολόκληρο νησί και να έχει μαζί του τηλεοπτική κάμερα και μάλιστα γερμανικού τηλεοπτικού συνεργείου; Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα» σχολίαζαν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις για το θέμα από την ηγεσία του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, υπήρχε τουλάχιστον προφορική έγκριση από το ΣΔΟΕ στο γερμανικό τηλεοπτικό συνεργείο, προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στο κλιμάκιο του Σώματος, καθ' όλη την παραμονή του στο νησί των καπεταναίων. Μάλιστα, για την παροχή της προφορικής άδειας, πηγές του ΣΔΟΕ φωτογραφίζουν τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Ιωάννη Διώτη.
Επιπλέον, έως ότου υπάρξει -χθες το μεσημέρι- η έμμεση παραδοχή ότι ο κ. Διώτης ήταν ενήμερος για τους κοινούς «ελέγχους» ΣΔΟΕ και Γερμανών, η πρόταση προς το συνδικαλιστικό σωματείο που πρόσκεινται οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ήταν να κινηθεί μέχρι και πειθαρχική δίωξη εναντίον τους! Αργότερα όμως η πρόταση αυτή απορρίφθηκε και γινόταν λόγος για «τρεις εξαίρετους συναδέλφους, που στις πλάτες τους κάποιοι θέλησαν να παίξουν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, με κίνδυνο να διασύρουν διεθνώς την Ελλάδα!»
Υπενθυμίζεται ότι το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, μαζί με το γερμανικό τηλεοπτικό συνεργείο, πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο σαρωτικούς ελέγχους σε καταστήματα των Σπετσών, οι οποίοι καταγράφηκαν από τον τηλεοπτικό φακό του γερμανικού καναλιού, προκαλώντας τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες, που έκαναν λόγο για «υποτελείς, ρουφιάνους και δωσίλογους των Γερμανών». Το μεσημέρι της Κυριακής το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε και δημιουργήθηκε επεισόδιο στο λιμάνι του νησιού, όταν παρουσία της γερμανικής κάμερας ζητήθηκε απόδειξη από επιβάτη θαλάσσιου ταξί. Οι κάτοικοι, με πολύ βαριές εκφράσεις, στράφηκαν εναντίον του ΣΔΟΕ, ενώ ο ανεξάρτητα εκλεγμένος δήμαρχος του νησιού Π. Λυράκης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ακόμα και σε αγωγές, προκειμένου να προστατεύσει τους δημότες του από τυχόν αναίτια και άδικη διαπόμπευση. Μάλιστα, προτού οι κάτοικοι κάνουν πράξη την απειλή τους να πετάξουν στη θάλασσα τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και τους Γερμανούς, αποχώρησαν όλοι το βράδυ της Κυριακής από το νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου