Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Είναι αυτό το γράφημα ο λόγος που ‘αντέχει’ ο ΓΔ; |


newsimage


Η Ελλάδα βάλλεται βάναυσα χρηματοπιστωτικά με τα ομόλογα της να ξεπουλιούνται και τα επιτόκια τους να εκτοξεύονται σε νέα ευρωπαϊκά ιστορικά υψηλά. Ο ΓΔ ακολούθησε την αντίθετη πορεία των επιτοκίων καταγράφοντας μεγάλη πτώση από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά… μέχρι την Τετάρτη, όταν και πάτησε απότομα φρένο στην όπισθεν και έβαλε πρώτη. Στο άρθρο ‘το γράφημα που πρέπει να δουν όλοι οι Έλληνες επενδυτές;” που δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου ίσως να κρύβεται η απάντηση γιατί ο ΓΔ καταγράφει άνοδο τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις την ώρα που η Ευρώπη βουλιάζει.
Σύμφωνα με αυτό “μπαίνοντας στο 2011 οι εισροές διεθνών κεφαλαίων (στο ΧΑ) απογειώθηκαν καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από την αρχή της ελληνικής κρίσης με περίπου 40 εκ ευρώ να τοποθετούνται σε ελληνικές μετοχές μέσα σε 20 συνεδριάσεις”.
Το συγκεκριμένο γράφημα δημοσιεύτηκε κατ’ αποκλειστικότητα από το XrimaNews.gr και δείχνει τη ροή κεφαλαίων προς το ΧΑ. Σε αυτό φαίνεται πως για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης διεθνή κεφάλαια έχουν αγοράσει ελληνικές μετοχές ενώ από τον Οκτώβριο και μέχρι σήμερα το ΧΑ μετρά εισροές και όχι εκροές, κάτι που συμβαίνει επίσης για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε στο παρελθόν το XrimaNews.gr το ΧΑ είναι το διεθνές κερδοσκοπικό στοίχημα του 2011. Ας ελπίσουμε ότι τα διεθνή κεφάλαια γνωρίζουν κάτι και για την εξέλιξη της ελληνικής κρίσης που οι Έλληνες επενδυτές θα μάθουν στο μέλλον κοιτώντας το ΓΔ αφ’ υψηλού.
 πηγή: XRIMANEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου