Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Βαμβάκι: ο νέος χρυσός ή μία κερδοσκοπική φούσκα; |


newsimage


Η άνοδος του βαμβακιού σίγουρα βασίζεται σε πραγματικά θεμελιώδη μεγέθη όμως είναι τόσο εντυπωσιακή και μεγάλη που πολλοί αναλυτές φοβούνται ότι αρχίζει να εμφανίζει τα χαρακτηριστικά μίας κλασικής χρηματιστηριακής φούσκας. Μέχρι να σκάσει, βέβαια, θα έχει τινάζει στον αέρα τις τιμές των εμπορευμάτων που συνδέονται με το βαμβάκι και θα έχει κάνει πλούσιους όσους θα έχουν κερδοσκοπήσει με αυτό.

Το βαμβάκι μοιάζει να είναι ο νέος χρυσός με την τιμή του να έχει απογειωθεί σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αλλά και να πολλαπλασιάζει την αξία του με εκθετικούς ρυθμούς, καθώς η προσφορά δεν είναι αρκετή για να καλύψει τη ζήτηση με τα παγκόσμια αποθέματα να μοιάζουν λίγα μπροστά στις ανάγκες τις Κίνας.
Οι εξαγωγές βαμβακιού από τις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά ενώ η Αίγυπτος, 15η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα στον κόσμο έχει περιορίσει δραματικά την παραγωγική της δραστηριότητα εξαιτίας των πρόσφατων γεγονότων και η Αυστραλία πρόσφατα ανακοίνωσε πως το 80 της παραγωγής της για φέτος έχει προπωληθεί.
Η Κίνα αύξηση τις εισαγωγές βαμβακιού κατά 31% τον Ιανουάριο ενώ σκοπεύει να την αυξήσει ακόμη περισσότερο σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις.
πηγή: XRIMANEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου