Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

“Η ευρωπαϊκή φιλία τελειώνει εκεί που αρχίζει το.. ευρώ” |


newsimage


Η ευρωπαϊκή φιλία τελειώνει εκεί που αρχίζει το ευρώ, είπε σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της ‘Πολιτικής Τετάρτης’ στη Γερμανία ο Werner Kuhn βουλευτής του κόμματος της Μέρκελ αφού πρώτα είχε φωνάξει ότι η “Άντζελα είναι η δική μας γυναίκα για τη σταθερότητα του ευρώ” προκαλώντας επευφημίες στο ζαλισμένο από τη μπύρα πλήθος.

Ώρα για καθαρά λόγια, είχε πει στην ομιλία της λίγο νωρίτερα η Μέρκελ επαναλαμβάνοντας το σύνθημα που έχει γίνει κυρίαρχο φέτος στις ομιλίες της. “Στην ευρωζώνη δε μπορούμε έτσι απλά να βάζουμε κανόνες και στη συνέχεια μερικοί να μην τους εφαρμόζουν κατ’ εξακολούθηση” είπε η Μέρκελ ενώ πίσω της ακουγόταν μουσική από μπάντες. “Αν έχουμε ένα κοινό νόμισμα όπως το ευρώ, μπορεί να είναι σταθερό μόνο αν όλοι ακολουθούν τους κανόνες και κάποιος πρέπει να το εξασφαλίσει αυτό μέσα στην ΕΕ”, συμπλήρωσε η καγκελάριος εννοώντας ότι η Γερμανία πρέπει να εξασφαλίσει πως όλοι στην Ευρώπη θα υπακούουν στους κανόνες.
Στην απέναντι πλευρά της χώρας οι Βαυαροί σύμμαχοί της περνούσαν τα δικά τους μηνύματα τονίζοντας ότι η Μέρκελ δεν πρέπει να πιέσει πολύ την τύχη της όσον αφορά στην αλληλεγγύη που θα επιδείξει στους Ευρωπαίους εταίρους της. “Το CSU είναι αντίθετο στη λήψη μέτρων που θα επιτρέψουν στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης να αγοράζει κρατικό χρέος από τις χώρες μέλη της ΕΕ. Οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία θα έχει ως συνέπεια την υποχρεωτική κρίση της από το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας” είπε σε ομιλία του ο Thomas Silberhorn, εκπρόσωπος του CSU.
“Η Βουλή έχει δώσει πολύ μικρά περιθώρια στη Μέρκελ για μανούβρες όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τις χώρες της ΕΕ, τόσο πολιτικά, οικονομικά όσο και νομικά” συμπλήρωσε ο Thomas Silberhorn.
“Δε νομίζω πως θα ήταν πολιτικά έξυπνο να εξοπλίσει το μηχανισμό στήριξης με τη δυνατότητα να μετατρέψει το εθνικό σε ευρωπαϊκό χρέος. Απορρίπτω μία τέτοια προοπτική όπως την απορρίπτουν και πολλά μέλη του Κοινοβουλίου” πρόσθεσε.
πηγή: XRIMANEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου