Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Τζ. Λίπσκι: «Σταματήστε τον καυγά και βοηθήστε την Ελλάδα»


‘Να σταματήσει η αντιπαράθεση στην Ευρώπη και να συμφωνηθεί η νέα παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα’ ζήτησε ο εκτελών χρέη Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ Τζον Λίπσκι, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, που αναμεταδίδει το Bloomberg.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι λίγο μετά την σύνοδο του Eurogroup, ο Λίπσκι επεσήμανε ότι θα πρέπει να σταματήσει γρήγορα η συζήτηση για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Επίσης, προειδοποίησε ότι εφόσον δεν δοθεί νέα οικονομική βοήθεια, η μετάδοση της κρίσης στον πυρήνα της Ευρωζώνης αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο είναι αναπόφευκτη.
Ωστόσο, η κινητικότητα στο ΔΝΤ δεν περιορίζεται μόνον στο Λίπσκι, καθώς και άλλα στελέχη του Ταμείου ζήτησαν από τους υπουργούς Οικονομικών που μετείχαν στο Eurogroup, να δώσουν άμεσα δεσμεύσεις για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας το επόμενο 12μηνο.
Οι δεσμεύσεις αυτές άλλωστε, είναι απαραίτητες προκειμένου το ΔΝΤ να εγκρίνει την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του ελληνικού δανείου.
Κινητικότητα και στους G7
Στην Ελλάδα έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους και οι G7. Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών αυτών πραγματοποίησαν τη Δευτέρα τηλεφωνική διάσκεψη, σχετικά με την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους.
Ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Γιοσιχίκο Νόντα, χωρίς να διευκρινίσει το περιεχόμενο της διάσκεψης, επανέλαβε την πρόθεση της Ιαπωνίας να συνεχίσει να εξαγοράζει ομόλογα από το EFSF. «Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες», σημείωσε.
Πηγή: ‘NewsCode’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου