Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Νέα Κυβέρνηση 'Πολιτικών' και 'Όχι Τεχνοκρατών'

Η συγκυβέρνηση επιτεύχθηκε. Τα ηνία της χώρας αναλαμβάνουν από κοινού ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος”. Στη φράση (πρώην) κυβερνητικού στελέχους αποτυπώνεται το στίγμα του ανασχηματισμού. Οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ (πριν από μόλις 3,5 χρόνια) καλούνται να δώσουν μαζί την ύστατη μάχη για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Εάν αποτύχουν, θα “πέσουν” μαζί. Εάν πετύχουν θα συναποφασίσουν τους νέους ρόλους –όποτε προκύψει αυτή η ανάγκη.
Και μόνο απ’ αυτή την άποψη το διπλό αξίωμα που αναλαμβάνει ο κ. Βενιζέλος αποτελεί την ουσία του ανασχηματισμού: Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών! Αυτός θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για την πολυσυζητημένη συνεδρίαση του Eurogroup την Κυριακή, αυτός θα "σηκώσει" το βάρος της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ξεκίνησε την Πέμπτη με υπουργό Οικονομικών τον κ. Παπακωνσταντίνου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη με υπουργό Οικονομικών τον κ. Βενιζέλο.
Αυτή είναι η μία είδηση. Η άλλη, εξίσου σημαντική, είναι η άρνηση κορυφαίων τεχνοκρατών να ενταχθούν στο νέο υπουργικό σχήμα. Σύμφωνα με τις επίμονες πληροφορίες, τόσο ο Λουκάς Παπαδήμος, όσο και οι Γιάννης Στουρνάρας και Νικηφόρος Διαμαντούρος επικαλέσθηκαν φόρτο εργασίας και δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις για υπουργικά αξιώματα. Η ερμηνεία που δίνουν οι απαισιόδοξοι; Οτι έχουν προβλέψει πως ο βίος της νέας κυβέρνησης θα είναι βραχύς……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου