Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η Κίνα δημιουργεί το δικό της δίκτυο παγκόσμιας εύρεσης θέσης και ναυτιλίας


Μέχρι το τέλος του 2011 η Κίνα θα έχει θέσει σε τροχιά 3 με 4 δορυφόρους ναυτιλίας Beidou,  μέρος του παγκόσμιου συστήματος ναυτιλίας –ανάλογο του αμερικανικού GPS ή του ρωσικού GLONASS- που ετοιμάζει το Πεκίνο. Οι δορυφόροι τύπου Beidou θα παράσχουν παθητική δυνατότητα εύρεσης θέσης ενώ θα μπορούν επιπλέον να χρησιμοποιούνται για επικοινωνίες περιορισμένου όμως όγκου πληροφοριών.
Το παραπάνω ανακοίνωσε ο Ran Chengqi διευθυντής του Κινεζικού δορυφορικού συστήματος, προσθέτοντας πως η Κινά έχει εκτοξεύσει μέχρι σήμερα 8 δορυφόρους Beidou, Με την εξαίρεση κάποιων δορυφόρων οι οποίοι χρησιμοποιούνται για δοκιμές και πιστοποίηση συστημάτων το βασικό σύστημα «3+3» δορυφόρων έχει ήδη κατασκευαστεί, δήλωσε ο Chengqi, απέφυγε όμως να πει εάν βρίσκεται σε τροχιακή λειτουργία ή όχι. Περιορίστηκε μόνο να πει πως ο εξοπλισμός εδάφους είναι ήδη έτοιμος και λειτουργεί καλά. Μέχρι το 2012 ακόμη 8 δορυφόροι Beidou θα έχουν εκτοξευθεί για να συμπληρώσουν το υπάρχων δίκτυο.
Σε σχέση με τη συμβατότητα του συστήματος Beidou με άλλα διεθνή συστήματα που βρίσκονται σε υπηρεσία, ο Chengqi είπε πως η Κίνα ήδη εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση έτσι τα δεδομένα του δικού της συστήματος να είναι διαθέσιμα και σε πολιτικές εφαρμογές ναυσιπλοϊας οπουδήποτε στον πλανήτη.
Πηγή: ‘Τμήμα ειδήσεων DEFENCENET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου