Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Χαράζουν Νέα Σύνορα εν αγνοία των Ελλήνων Πολιτών

Επειδή πολλά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τα οποία είναι εξόχως σοβαρά και επείγοντα, αντιμετωπίζονται απ' το Υπουργείο Εξωτερικών με απίστευτη ελαφρότητα και μικροπολιτική διάθεση εσωτερικής κατανάλωσης και προσωπικών στρατηγικών, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα όσα πραγματικά ισχύουν και απειλούν τα σύνορα της Ελλάδας.
Πρώτα απ' όλα, πρέπει να ανησυχήσουν το Υπ. Εξ. η στρατιωτική, οικονομική και πολιτική συμφωνία μεταξύ Σκοπίων και Τουρκίας.
Δεύτερον, οι συνθήκες Βουκουρεστίου και Λωζάνης με τις οποίες έκλεισαν τα πολεμικά μέτωπα στα Βαλκάνια στις αρχές του 20 αιώνα, λήγουν το 2012 - 2013. Το γεγονός αυτό δίνει αφορμή στην Τουρκία και στα Σκόπια, αλλά και σε κάποια διεθνή λόμπι της παγκοσμιοποίησης, να επιχειρήσουν επαναδιαπραγμάτευση των εθνικών εδαφών και του ελέγχου εθνικών περιοχών, εις βάρος της Ελλάδας. Σκόπια και Τουρκία προετοιμάζονται πυρετωδώς. Η Κοινή Γνώμη στην Ελλάδα αγνοεί ακόμα και το θέμα. Η κυβέρνηση, η βουλή και τα ΜΜΕ, αποκρύβουν επιμελώς το συγκεκριμένο ζήτημα χωρίς καμμία αναφορά σ'αυτό. Εθνική Στρατηγική Πολιτική δεν είναι οι κατά το δοκούν αποφάσεις των εκάστοτε κυβερνώντων αλλά η σύσσωμη συναίνεση του Ελληνικού Λαού. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις και ιδιαίτερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, έχουν σημαντικότατες ευθύνες τόσο για τους χειρισμούς όσο και για τις παραλείψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου