Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Στοπ στα σενάρια αναδιάρθρωσης με απειλές από την Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται πως χάνει το παιχνίδι της απαγόρευσης μίας ελληνικής αναδιάρθρωσης. Τούτο γιατί τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος γίνονται όλο και πιο απογοητευτικά. Κάτω από την πίεση των εξελίξεων και της ένωσης των δυνάμεων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της Γερμανίας το σενάριο μίας ελληνικής αναδιάρθρωσης το 2013 ουσιαστικά προετοιμάζεται εδώ και μερικούς μήνες, με τη Γαλλία να τρέμει τις πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις που μία τέτοια εξέλιξη θα είχε για την ίδια. Καθώς ΕΚΤ και Γαλλία έχουν κοινό συμφέρον να μην επιτρέψουν την αναδιάρθρωση και με την πρώτη να έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τρέχουσα κρίση, είναι αυτή στην οποία πέφτει το βάρος της προσπάθειας να σταματήσει τα σχέδια των Γερμανών.
Ένα από τα όπλα που χρησιμοποιεί η ΕΚΤ τελευταία, είναι αυτό της απειλής πως θα πάψει να αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για διάθεση ρευστότητας κάτι που επανέλαβε την Τετάρτη το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ.

πηγή: XRIMANEWS

«Η αναδιάρθρωση κρατικού χρέους θα υπονόμευε την αποδεκτικότητα των ελληνικών κρατικών ομολόγων ..... Η συνέχιση της παροχής ρευστότητας θα ήταν αδύνατη», φέρεται να είπε ο Σταρκ σύμφωνα με το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου